Élet-Stílus

Kiss Gergely Montenegróba igazol

A montenegrói Primorac Kotor csapatában folytatja pályafutását a Domino-Honvéd kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázója, Kiss Gergely. Steinmetz Ádám és Szivós Márton még nem döntött arról, hogy a Kotorhoz igazol-e.

A hírt maga a kétszeres olimpiai bajnok pólós adta közre honlapján, azt írva, hogy hosszas mérlegelés után kötött egyéves szerződést a kotoriakkal, akiket a Vasas ütött el a továbbjutástól az idei Euroliga-sorozat negyeddöntőjében.

„Nehéz szívvel hagyom el a Honvédot, ahol példátlanul sikeres időszakot töltöttem. Köszönöm ezeket az éveket társaimnak, vezetőinknek, valamint a stábnak, és örülök neki, hogy a csapat főtámogatójával sem szűnik meg a kapcsolatom. Döntésem meghozatala után teljes erőbedobással a nemzeti csapatban előttem álló hatalmas feladatokra koncentrálok” – így Kiss.

A Kotornál folytatja (MTI/EPA)

A Kotornál folytatja (MTI/EPA)

A válogatott keret tagjaként a pekingi ötkarikás játékokra készülő Kiss mellett a nemzeti együttes két további tagjáról is arról szóló hírek terjengenek, hogy ugyancsak Kotorba tartanak, ugyanakkor ezt az érintettek nem erősítették meg.

Az athéni aranyérmes Steinmetz Ádám a válogatott honlapjának nyilatkozva arról beszélt, hogy jelenleg nem foglalkozik a dologgal, a legfontosabb számára most az, hogy a Vasassal megnyerje a hazai bajnoki döntőt az Eger ellen. „A további sorsom majd a bajnoki döntő után dől el, a Vasassal érvényben lévő szerződésem egyébként július 31-én jár le” – mondta.

Szivós Márton, a Domino-Honvéd világbajnoki ezüstérmes ásza megerősítette, hogy kapott ajánlatot a montenegróiaktól, de szavaiból kiderült, még nem döntött a kérdésében. A Honvéd neve elhallgatását kérő egyik illetékese ugyanakkor a távirati irodának azt mondta: zajlanak a tárgyalások a játékossal, és „csaknem biztos”, hogy Szivós a jövőben is a Kőér utcában pólózik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik