Élet-Stílus

Hatcsillagos hotel épül Esztergomban

Az esztergomi Prímás-sziget nyolc és fél hektáros területére 230 szobás, hatcsillagos hotelt tervezett a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. és a Művészetek Palotája Prima Primissima-díjas tervezője, Zoboki Gábor.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén elfogadta a maketten is bemutatott terveket. A sziget természetes környezetébe illesztve hét lakótorony épülne, mellette több, földszintes kiszolgálóegység, melyben konferenciaközpont, fürdő, valamint gyógyászati és kezelési centrum kapna helyet.

A Prímás-szigeten a természet megvédése mellett meg kellett oldani a létesítmény árvízvédelmét: a területet önálló magasparttal óvják az áradásoktól. Az építmény a gátrendszertől függetlenül áll majd a szigeten, árvízkor pedig “úszik” a Dunán.

Az épületegyüttest kívül-belül különleges kövekkel burkolnák, és a folyó közelségét kihasználva úgy biztosítanák az épületek klímáját, hogy a hagyományos légkondicionálással járó, egyészségre ártalmas légmozgást elkerüljék. A tervezett hotel 2-3 év múlva épülhetne fel, több milliárd forintos költséggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik