Élet-Stílus

Görbicz nélkül nyert idegenben a Győr

Kétgólos előnyt szerzett a - Görbicz Anita nélkül felálló - Győr az orosz Zvezda Zvenyigorod otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében. A Dunaferr az EHF Kupa elődöntőjének első mérkőzésén négygólos előnyt szerzett a vendég spanyol Itxako-Navarra ellen.

A Győr tavaly is elődöntős volt, de akkor elbukott. Most annyi változott, hogy a gárda sokkal egységesebb lett, ráadásul egyetlen vereséggel tudta le az alap- és középszakaszt.

A múlt szombati MK-döntőben bokaszalag szakadást szenvedett Görbicz Anita nélkül felálló Győr jól kezdte a mérkőzést, a tizedik percben már kétgólos volt az előnye (4-2). Az oroszok kapust cseréltek (9-6) és a magyar csapat hét percen át képtelen volt gólt lőni, ennek köszönhetően a Zvenyigorod átvette a vezetést (9-10), amit a félidő végéig megőrzött.

A Magyar Kupa után a BL-ben is győzelemre törnek (MTI)

A Magyar Kupa után a BL-ben is győzelemre törnek (MTI)

Szünet után az orosz kapuban ismét Szajdova, a magyar kapuban Pálinger védett eredményesen, de a második félidő egyenlítő gólja csak a 33. percben született(11-11). Az oroszok a 39. percben először vezettek két góllal (13-15), de a Győr, kihasználva emberelőnyét, a 40. percben átvette a vezetést (16-15). Trefilov, a hazaiak edzője – aki egyben az orosz válogatott szövetségi kapitánya – időt kért (17-17), de tíz perccel a vége előtt továbbra is a Győr vezetett (23-20), amit higgadt játékkal, remek védekezéssel a végéig megtartott.

A visszavágót jövő vasárnap 16:15-kor rendezik Győrben.

Női Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés:
Zvezda Zvenyigorod (orosz)-Győri Audi ETO KC 23-25 (11-10)

Lada Toljatti (orosz)-Hypo NÖ (osztrák) 31-28 (17-14)

—-EHF-kupa: nyert a Dunaferr—-

Négygólos előnyt szerzett a Dunaferr a vendég spanyol Itxako-Navarra ellen a női kézilabda EHF Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A mérkőzést a spanyolok kezdték jobban, a tizedik percben 5-4-re, majd kevéssel később már 7-5-re is vezettek. Ekkor Imre Vilmos, a hazaiak edzője időt kért, ami jót tett a magyar csapatnak, s a tizenhatodik percben sikerült egyenlíteni (8-8). Ezt követően a csapatok fej-fej mellett haladtak, így a félidőben 14-14 volt az állás.

A második játékrész elején Utureanu remekelt a magyar kapuban, a Dunaferr pedig átvette a vezetést (16-14). A negyvenedik percben a Navarra kettős emberelőnyben kiegyenlített (18-18), de ezek után a dunaújvárosiak harcosabb játékra váltottak és három góllal megléptek (22-19) riválisuktól.

Egy kisebb hullámvölgy után, az 53. percre a spanyolok ismét nagyon közel kerültek a hazaiakhoz (23-22), a hajrát azonban a Dunaferr bírta jobban, az utolsó percre már négy góllal vezetett, amit végül kettős emberhátrányban sikerült megtartani.

Női EHF Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
Dunaferr – Itxako-Navarra (spanyol) 27-23
Ikast (dán) – Dinamo Volgograd (orosz) 37-31

Ajánlott videó

Olvasói sztorik