Élet-Stílus

Alonso lenyomta Schumit

Barcelonában folytatódott a Forma-1-es csapatok tesztje. A leggyorsabb Fernando Alonso volt, visszatért Michael Schumacher, a Toro Rosso vadonatúj autója pedig összetört.

A barcelonai teszt szerdán is folytatódott, és ahogy korábban, a csapatok ezúttal is nagyon eltérő programokat folytattak a nap folyamán, így az időeredmények nem nagyon tükrözik az erőviszonyokat.

Szerdán Fernando Alonso Renault-jára is felkerültek a Bridgestone slick gumijai, amelyek az idei aero-csomaggal párosítva biztosították is számára a leggyorsabb kört. A spanyol mögött nyolctizeddel végzett a teszteléshez visszatérő Michael Schumacher – a német szupersztár a csapat 2009-es fejlesztésein dolgozott.

A Force India a keddi második eredmény után ma Adrian Sutillal a volánnál is elkönyvelhetett egy harmadik legjobb időt, a tavaly még egyértelműen sereghajtó csapat jó úton jár a fejlesztésekkel.

Jól ment a kétszeres világbajnok (vezess.hu)

Jól ment a kétszeres világbajnok (vezess.hu)

A negyedik helyen Robert Kubica végzett, aki a nap nagy részében a már a BMW 2009-es aerodinamikai csomagját tesztelte. A tegnapi leggyorsabb, Rubens Barrichello ma a legszorgosabb pilóta címét szerezte meg: a brazil 141 kört, azaz majdnem két és fél versenytávot teljesített a Hondával.

Lewis Hamilton csak a hetedik legjobb időt autózta, furcsa, hogy a McLaren eddig egyszer sem mutatott nagy formát a teszt három napja alatt, persze nem lehet tudni, hogy pontosan milyen programon dolgoznak.

Akik biztosan nem dolgoznak semmit holnap, azok a Toro Rosso tagjai, ugyanis miután ma leleplezték a csapat 2008-as autóját, az STR3-at, Sebastien Bourdais délután már csúnyán össze is törte azt. A csapatigazgató az eset után kizárta a műszaki hiba lehetőségeét, azt mondta, hogy a francia egyszerűen túl gyors akart lenni. Sebastian Vettel holnap így nem próbálhatja ki az autót.

A teszt zárónapjára holnap kerül sor a katalán pályán.

Barcelona teszt, szerdai eredmények:
1. Alonso (Renault) 1:18.483
2. Schumacher (Ferrari) 1:19.323
3. Sutil (Force India-Ferrari) 1:19.424
4. Kubica (BMW Sauber) 1:19.785
5. Rosberg (Williams-Toyota) 1:19.841
6. Barrichello (Honda) 1:19.920
7. Hamilton (McLaren-Mercedes) 1:20.591
8. Bourdais (Toro Rosso-Ferrari) 1:20.715
9. Webber (Red Bull-Renault) 1:20.849
10. Trulli (Toyota) 1:20.867

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik