Élet-Stílus

Sarapova salakon is tud győzni

Az orosz Marija Sarapova először nyert WTA-tornát salakon, miután két szettben diadalmaskodott a 18 esztendős szlovén Dominika Cibulkovával szemben a 600 ezer dollár összdíjazású Amelia Island-i női tenisztorna döntőjében.

A keménypálya-specialista Sarapova idei harmadik, karrierje 19. tornagyőzelmét aratta, viszont először tudott nyerni salakon.

Az Amelia Island-i női tenisztorna döntőjében két szettben, 7:6, 6:3-ra győzte le a WTA-viadalon először döntős fiatal Cibulkovát. Az orosz klasszis nem játszott jól, 33 ki nem kényszeríttet és adogatásánál öt kettős hibát is vétett.

A 18 éves szlovén az első szettben 4:2-re vezetett, ám ekkor két könnyű labdát rontott, ezzel felhozta nagynevű riválisát, aki a rövidítés után lépéselőnybe is került. Cibulkova a folytatásban is jobban állt ellenfelénél, 2:1-nél azonban megsérült, ápolását is kért. Sarapova élt a lehetőséggel, az utolsó hat játékból ötöt is megnyert, így a melbourne-i Ausztrál Openen és a dohai viadalon aratott sikere után idén harmadszor diadalmaskodott.

Marija Sarapova nem játszott jól, de nyert (Getty)

Marija Sarapova nem játszott jól, de nyert (Getty)

„Nagyon jó esélyesem volt arra, hogy nyerjek a mai döntőben. Bosszús vagyok, hiszen nagyon sok könnyű ütést rontottam el. Az igazság az, hogy elég ostoba hibákat követtem el” – magyarázta csalódottan Cibulkova.

Amelia Island, női torna, döntő:
Sarapova (orosz, 1.)-Cibulkova (szlovák) 7:6 (9-7), 6:3

Davis-kupa, világcsoport, negyeddöntő:
Argentína-Svédország 4-1
Oroszország-Csehország 3-2
Egyesült Államok-Franciaország 4-1
Németország-Spanyolország 1-4

Az elődöntőket szeptember 19. és 21. között rendezik – az oroszok az argentinokkal, a spanyolok pedig az amerikaiakkal játszanak majd -, a fináléra november 21-től 23-ig kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik