Élet-Stílus

Final Four: elkerülte Kásásékat a Vasas

A TEVA-VasasPlaket férfi vízilabdacsapata a horvát Jug Dubrovnikot kapta nyitónapi ellenfélnek az Euroliga négyesdöntője, az úgynevezett Final Four barcelonai sorsolásán. A másik ágon Benedek, Kásás és Madaras küzd a döntőbe jutásért.

Az első számú európai pólósorozat zárószakaszát május 9.-én és 10.-én rendezik meg a katalán fővárosban. A magyar együttest azzal a Jug Dubrovnikkal sorsolták össze, amellyel már a csoportkörben is összefutottak. A másik párban a horvát Mladost Zagreb a címvédő, s három magyar olimpiai bajnokot, Benedek Tibort, Kásás Tamást és Madaras Norbertet is felvonultató olasz Pro Reccóval csap össze. A győztesek vívnak meg az Euroliga-elsőségért, a vesztesek pedig a harmadik helyért.

“Kaphattunk volna gyengébb csapatot, de jobbat is. A legrosszabb a Pro Recco lett volna” – reagált Földi László, az angyalföldi alakulat vezetőedzője az MTI-nek.”A Jugot régóta jól ismerjük, ha az idei mérleget nézzük, Dubrovnikban eggyel kaptunk ki, idehaza mi hárommal nyertünk. A Final Fourra a magyar bajnoki döntővel szeretnénk minél jobban felkészülni.”

Nagy Viktorék a Kotort verték a negyeddöntőben (MTI)

Nagy Viktorék a Kotort verték a negyeddöntőben (MTI)

A Vasas történetében először jutott be az Euroliga legjobb négy csapata közé. A magyar csapat május 9.-én, pénteken 19:45 órakor száll vízbe a Dubrovnik ellen a Montjuic-uszodában, a Pro Recco-Mladost összecsapás 18 órakor kezdődik. Másnap a bronzmeccset 18:15 órakor, az első helyért sorra kerülő mérkőzést 20:15 órakor rendezik.

Madaras Norbert, a Pro Recco magyar légiósa így értékelt a magyar vízilabda válogatott honlapján. “Nem bánom, megmondom őszintén! Ha választhattam volna, biztos őket választom – viszont szinte biztos voltam a Vasasban. Igazából nem ismerem a Zágrábot, illetve néhány játékost igen, de az utóbbi években nem játszottunk velük. Talán három éve egy csoportban voltunk, de azóta teljesen átalakultak.

Ami a másik párt illeti, az elmúlt évek eredményeiből ítélve úgy gondolom, hogy a Vasasnak fekszik a Dubrovnik. Semleges pályán ugyanannyi esélyük van, mint a Dubrovniknak.”

Varga Dániel elsősorban annak örült, hogy elkerülték a címvédő Pro Reccót, ugyanakkor kiemelte, hogy a Dubrovnik is nagyon veszélyes ellenfél: “Ők minden évben bent vannak a Final Fourban és sokkal nagyobb nemzetközi rutinjuk van, mint a Vasasnak” – mondta a klub és a magyar válogatott egyik alapembere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik