Élet-Stílus

Schumacher visszaül a Ferrariba

Michael Schumacher újra felveszi a munkát a Ferrari-csapatnál. A korábbi hétszeres világbajnok pilóta a jövő héten Barcelonában tesztel majd.

A Ferrari tesztpliótája, Michael Schumacher a jövő héten újra munkába áll. A motorversenyek után most újra Forma-1-es Ferrarit vezet a 2006-ban visszavonult hétszeres világbajnok. Schumi tavaly év végén, majd egy alkalommal idén is tesztelt már a csapatnál – méghozzá ragyogó eredményekkel -, a barcelonai teszteken pedig megint ez lesz a feladata.

A Ferrari közlése szerint a német klasszis által vezetett autó már megfelel a 2009-es aeroszabályoknak, és azt a jövőre újra bevezetésre kerülő „slick” Bridgestone-gumikkal szerelik fel.

Michael Schumacher újra a volán mögött (vezess.hu)

Michael Schumacher újra a volán mögött (vezess.hu)

Természetesen az olasz csapat jelenlegi versenyzői a legutóbbi, bahreini futamot megnyerő brazil Felipe Massa és a világbajnoki pontversenyben vezető finn Kimi Räikkönen is részt vesz majd a barcelonai munkában, ám ők az idei autó további fejlesztésén dolgoznak a két hét múlva következő Spanyol Nagydíj előtt.

Räikkönen betegen versenyzett

A hétvégi Bahreini Nagydíjon a Ferrari-istálló két versenyzője közül a finn Kimi Räikkönen szerepelt gyengébben, de utólag kiderült, hogy nemcsak a beállításokkal voltak gondjai. A végül a második helyen célba érő világbajnok ugyanis betegen tudta le a futamot, lapértesülések szerint fülgyulladással bajlódott a szahíri versenyhétvége során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik