Élet-Stílus

Párosban jól kezdett Szávay

Szávay Ágnes - oldalán az orosz Dinara Szafinával - megnyerte első mérkőzését a 600 ezer dollár összdíjazású Amelia Island-i női tenisztorna párosversenyében; a duó ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. Egyesben a világranglista 15.-je és Czink Melinda magyar idő szerint késő délután lép pályára.

Az idei évben nem igazán megy a játék Szávay Ágnesnek, aki egyedül a párizsi tornában nyújtotta azt, ami a világranglistán elfoglalt helyezése alapján elvárható lenne. A finálét elbukta a francia fővárosban az orosz Csakvetadze ellen, de azóta rendre már az első körben búcsúzott a tavalyi év felfedezettje.

Párosban is elmaradtak a komolyabb eredmények, ám remélhetőleg a floridai tornán újra szép sikereket ér el a magyar klasszis. Az első lépést megtette ehhez Szávay az orosz Dinara Szafinával az oldalán, szoros csatában legyőzve a Dulko-King (argentin, amerikai) duót.

Kilábal a hullámvölgyből? (MTI/AP)

Kilábal a hullámvölgyből? (MTI/AP)

Az első szettet nagy, közel egyórás csatában, a tie-breakben 8-6-ra alulmaradva vesztették el Szávayék, a másodikat viszont egy brékelőnnyel 6:3-ra hozták. A viadal szabályai értelmében a továbbjutásról a 10 pontig menő, úgy nevezett szuper tie-break döntött, amelyben a magyar-orosz páros sokkal jobban koncentrált, és mindössze három labdamenetet veszített el Dulko és Kinggel szemben.

Szávay kedden egyesben is bemutatkozik a viadalon: a második fordulóban az orosz Jekatyerina Makarova lesz az ellenfele. A selejtezőből indult Czink Melinda ugyancsak a 16 közé jutásért lép pályára a spanyol Anabel Medina Garrigues ellen. A mérkőzések magyar idő szerint délután-kora este kezdődnek.

Amelia Island, női torna
Páros, 1. forduló:
Szávay, Szafina (magyar, orosz, 3.)-Dulko, King (argentin, amerikai) 6:7, 6:3, 10-3 – szuper tiebreak

Egyes, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Bammer (osztrák, 9.)-Orlik (fehérorosz) 6:3, 7:6
Mauresmo (francia, 11.)-Szavcsuk (ukrán) 6:0, 7:5
Razzano (francia, 13.)-Fegyak (ukrán) 6:2, 6:1
Govorcova (fehérorosz)-Ruano Pascual (spanyol) 6:3, 6:3
Strycova (cseh)-Bacsinszky (svájci) 6:2, 6:4
Safarova (cseh)-Tanasugarn (thaiföldi) 6:1, 6:3
Morita (japán)-Dechy (francia) 6:4, 6:3
Perebijnisz (ukrán)-Peng Suaj (kínai) 6:4, 7:5
Kornet (francia)-Krajicek (holland) 6:2, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik