Élet-Stílus

Hamilton: cserben hagytam a McLarent

A brit pilóta a rajtnál nyolc helyet vesztett, majd a második körben hátulról belement Fernando Alonso Renault-jába, és így a pontszerzésre sem volt esélye a Bahreini Nagydíjon. A tavalyi pontverseny második helyezettje először fejezett be rövid F1-pályafutása során úgy egy futamot, hogy nem sikerült a legjobb nyolcban végeznie.

Lewis Hamilton a Bahreini Nagydíjon pocsék rajtja után visszaesett a mezőny sűrűjébe, ahonnan nagy tempóban igyekezett vissza az élre, amíg fel nem öklelte Fernando Alonso Renault-ját. A McLaren orrkúpja megsérült, és Alonso hátsó szárnyán is nyoma maradt az ütközésnek.

„Nagyon csalódott vagyok, úgy érzem, cserben hagytam a csapatot. A gyenge rajt után arra kellett volna törekednem, hogy legalább néhány pontot szerezzek, de az Alonsóval való ütközés után erre nem maradt esélyem” – nyilatkozta önkritikusan a brit pilóta, akit a 13. helyen intettek le az idény harmadik futamán.

Természetesen azonnal felmerült, hogy a spanyol “féktesztelt”, azaz szándékosan lassított váratlanul Hamilton előtt, de a futam után ezt cáfolták a renault-sok. “A McLaren egyszerűen sokkal gyorsabb volt, mint az én autóm, és belémszaladt” – mondta Alonso. Alonso szavainak alátámasztására a csapat technikai igazgatója, Pat Symonds a futam után a spanyol telemetriai adatait is megmutatta az újságíróknak, amelyek valóban nem tartalmaztak semmi szokatlant.

Hamilton légterelő nélkül (Galéria)

Hamilton légterelő nélkül (Galéria)

Amúgy Hamilton sem hibáztatta a kétszeres világbajnokot. „Soha nem okolnék mást a saját hibámért” – mondta a brit, majd hozzátette, hogy fogalma sincs, mi történt a második körben. „Jobbra húzódtam, ő (Alonso) is jobbra húzódott, és valahogy az autó hátuljában kötöttem ki. Ilyen a versenysport” – mondta a brit pilóta, aki az eset után már nem is tudott visszakapaszkodni a mezőny elejébe.

Hamiltonnak nem ez volt az egyetlen hibája Szahírban. A fiatal versenyző pénteken alaposan megtörte a McLarenjét, ám ez egy nappal később nem befolyásolta a teljesítményét, hiszen a harmadik leggyorsabb időt autózta az időmérőn.

„El kell felejteni minél hamarabb ezt a katasztrofális hétvégét. A verseny rajtjánál későn állítottam át egy kapcsolót, és rengeteg pozíciót vesztettem. Nagyon-nagyon csalódott vagyok, de idáig minden olyan jól alakult az F1-ben, hogy elkerülhetetlen volt egy ilyen hétvége” – nyilatkozta a brit, aki bizakodva tekint az április 27-ei Spanyol Nagydíjra.

—-A sivatag tűzpiros – sajtóvisszhang—-

Olaszország
La Gazzetta dello Sport:
“Massa és Räikkönen – a Ferrari uralkodik. Massa újjászületése a sivatagban. Kimi világbajnoki. Hamilton megtört.”

Corriere dello Sport: “Ferrari-szimfónia. Massa diadalmaskodott Räikkönen előtt. A Ferrari 77. kettős győzelmét ünnepelte. Hamilton katasztrofális.”

Corriere della Sera: “Massa és Räikkönen – a Ferrari olyan, mint a kannibálok. Mosley-elnök rendelhetne a McLaren angoljának néhány ostorcsapást.”

l,Unitá: “A sivatag tűzpiros.”

Nagy-Britannia
The Mirror: “Lewis Hamilton 150 mérföldes óránkénti sebességgel ütközött, de csak a büszkesége sérült.”

Daily Telegraph: “Hamilton alig várja, hogy elfelejtse Bahreint, de minden valamire való bajnoknak fel kell dolgoznia a kudarcokat.”

The Times: “A rajt után hibázó, majd Fernando Alonsóval ütköző Lewis Hamilton rövid Forma-1-es pályafutása egyik legnagyobb csalódását élte át.”

The Guardian: “Hamiltonnak vissza kell vennie világbajnoki ambícióiból, miután két nagy hiba után csak 13-ként vánszorgott a célba, a Ferrari pedig uralta a futamot.”

Spanyolország
El País: “A McLaren rossz napja. A BMW nemhogy beérte, de meg is előzte a brit istállót. A német csapat nagyot javult, s most már közelebb van a Ferrarihoz, mint a McLaren.”

Sport: “Ferrari-fesztivál”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik