Élet-Stílus

Szexvideó miatt támadják az F1-vezért

Brit zsidó szervezetek Max Mosley lemondását követelik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökének nyilvánosságra került szexvideója miatt.

A brit News of The World bulvárlap nagyon kellemetlen helyzetbe hozta a 67 éves sportvezetőt. A lap olyan videofelvételt közölt, amelyen állításuk szerint a nemzetközi motorsportszövetség első embere prostituáltakkal játszik szado-mazo játékokat, amelyekbe a náci koncentrációs táborokra utaló elemeket is kevernek.

A kétgyermekes Mosley, aki 1993 óta tölti be posztját az FIA-nál a videón öt prostituálttal játszik, ostorral ad és kap, majd rabruhába öltözik, később pedig német nyelven maga instruál egy rabszerepet játszó prostituáltat.

Mosley elnöke mandátuma egy év múlva lejár (vezess.hu)

Mosley elnök mandátuma egy év múlva lejár (vezess.hu)

A Forma-1-et is felügyelő FIA közleményében szűkszavúan reagált a történtekre: „Ez az ügy Mr. Mosley-ra és az újságra tartozik. Úgy tudjuk, hogy Mr. Mosley ügyvédei már kapcsolatba léptek az újsággal, az FIA pedig nem kívánja kommentálni az ügyet” – közölte a szervezet.

Hasonlóan vélekedett Bernie Ecclestone, az autós gyorsasági világbajnokság irányítója is: „Mindenkinek a magánügye, mit csinál szabadidejében. Nem hiszem, hogy ez a sportot bármilyen módon befolyásolná. Maxet ismerve inkább csak vicc lehetett az egész, nem a zsidók ellen irányult” – mondta a 77 éves Ecclestone.

Az ügyet tovább bonyolítja, hogy a FIA-t 1993 óta vezető Mosley édesapja az 1931-ben létrejött, majd betiltott brit fasiszta feketeinges mozgalom alapítója volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik