Élet-Stílus

Újra összecsapott Graf és Navratilova

Tizennégy esztendővel a legutolsó mérkőzésük után Tokióban ismét összecsapott a női tenisz két legendás alakja, Steffi Graf és Martina Navratilova.

Az egyéniben 22-szeres, párosban egyszeres Grand Slam-győztes német Steffi Graf és az egyéniben 18, párosban 31, vegyes párosban pedig 10 GS-tornán diadalmaskodó cseh-amerikai Martina Navratilova tízezer néző előtt Tokióban fogott újra ütőt – ott, ahol 14 éve legutóbb találkoztak.

Az 1994-ben lejátszott utolsó meccsükön Graf 6:2, 6-4-re nyert, s ezúttal is ő fogadhatta riválisa gratulációját. A hét gémig tartó parti során Graf már 6:3-ra vezetett, Navratilova azonban egyenlített, 6:6-ra alakította az állást, ugyanakkor a rövidítésben a német klasszis bizonyult jobbnak (10-5).

A klasszisok is jól szórakoztak (Getty)

A klasszisok is jól szórakoztak (Getty)

„Nagyon jó volt újra Martinával játszani. Ez a találkozó sok szép emléket felidézett bennem. A közönséggel együtt mi is nagyon jól szórakoztunk, az különösen izgalmassá tette a meccset, hogy a rövidítés döntött” – mondta a 38 esztendős Graf.

A nála 13 évvel idősebb Navratilova így nyilatkozott a mérkőzés után: „Furcsa volt, olyan, mintha visszamentünk volna az időben. Az emberek sokszor megkérdezik tőlem, ki volt a legkeményebb ellenfelem, a válaszom egyértelmű: Steffi.”

A két legenda aktív játékosként 18 alkalommal találkozott egymással és mind a ketten 9-9 meccset nyertek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik