Élet-Stílus

Tökéletes játékkal verték Tottiék a Realt (videó)

Sorozatban negyedik éve nem jutott be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe a Real Madrid, amelynek trénere a kudarc ellenére büszke a játékosokra. A Roma mestere szerint Tottiék szerda este tökéletesen futballoztak a Bernabeuban. A Chelseanél az Olimpiakosz kiverését követően már a végső győzelemről ábrándoznak.


Schuster a kudarc ellenére elégedett

Akárcsak a keddi játéknapon, szerdán is elbúcsúzott egy nagyágyú a Bajnokok Ligája további küzdelmeitől. A címvédő Milan után a Real Madridnak is már csak a hazai bajnokságra kell koncentrálnia, mivel idegenben majd hazai pályán is 2-1-re kikapott az AS Romától. A királyi gárda elsősorban az idegenbeli első meccsen nyújtott gyenge teljesítményt, a visszavágón pedig a rendkívülien taktikusan, és inkább kivárásra futballozó rómaiak továbbjutása egy percig sem forgott komoly veszélyben.

A madridiak sorsát Pepe kiállítása pecsételte meg a 71. percben, pillanatokkal később már Casillas hálójában táncolt a labda. „Valóban hiányzott néhány kulcsemberünk, de egy igazi nagy csapat nem foghatja a vereségét a sérültekre, a bíróra vagy a balszerencsére” – fogalmazott világosan Ramón Calderon, a spanyol klub elnöke.

Galéria

Galéria

„Nagyon csalódott vagyok, de mivel a játékosok mindent kiadtak magukból, csak büszke lehetek rájuk. Jól futballozott a csapat, mindent megtettünk a gólszerzés érdekében, a fontos pillanatokban azonban nem volt szerencsénk” – értékelt az egyesület honlapján a királyi gárda nyáron érkezett trénere. Bernd Schuster is úgy látta, hogy Pepe kiállítása, és Salgado sérülése volt a fordulópont a meccsen.

„A Roma rendkívül jól védekezett, nem tudtuk áttörni a hátsó alakzatukat, s miután nem sikerült gólt szereznünk, egyre zűrzavarosabbá vált a helyzet, aminek következmény volt a mérkőzés hajrájában az én kiállításom. Hogy mi történt velem, arra nem tudok magyarázattal szolgálni” – nyilatkozta az egyik fő “vereségfelelős”, a második sárga lapját is begyűjtő brazil születésű portugál Pepe, akit jó húsz perccel a lefújás előtt küldött le a pályáról a játékvezető.

„Nem tudtunk olyan színvonalon játszani, mint arra máskor képesek voltunk. Rettentően csalódott mindenki, hiszen egyik nagy célunknak, a BL-győzelemről szőtt álmunknak vége, továbbjutás helyett kiestünk” – kesergett a Real csapatkapitánya, Raúl, aki Róma után odahaza is betalált, miáltal már 61 góllal vezeti a BL/BEK örökranglistáját, ám ez most aligha jelent vigaszt számára.

A nézők számára nem igazán szórakoztató összecsapás a rómaiak vezetőedzőjének, Luciano Spallettinek persze érthető módon tetszett: „Nehéz meccsre számítottam, de csapatom hozta magát és tökéletesen megfelelt a feladatnak. Olykor szenvedtünk ugyan, de rászolgáltunk a továbbjutásra. Külön öröm, hogy ezt a Madrid otthonában értük el” – mondta.

A párharc egyik legjobbja, Danielle De Rossi a Real kiejtését követően három trófea megnyerésével szeretné befejezni az idei szezont. „Február elején megalázó vereséget szenvedtünk a bajnokságban a Sienától, és akkor sokan leírtak minket. A csapat azonban megmutatta, hogy micsoda potenciál van benne. A Bajnokok Ligája mellett a bajnokságban és az olasz kupában is szeretnénk nyerni. Mind a három kiírást nagyon komolyan vesszük, és ha úgy játszunk mint a Real ellen, akkor garantált a siker” – mondta a mérkőzést követően a középpályás.

Hengereltek Lampardék

A Chelsea is három fronton (BL, bajnokság, FA-kupa) harcol még, miután a legrangosabb európai kupasorozatban játszi könnyedséggel fektette két vállra az Olimpiakosz Pireusz együttesét. A gólnélküli döntetlennel záruló idegenbeli meccs után a Stamford Bridge-en Avram Grant csapata sima győzelmet aratott a görögök felett. A londoniak izraeli trénerét is meglepte a vendégek játéka.

„Az Olimpiakosz a csoportkörben remekül teljesített idegenben, a Werder Bremen, Real Madrid és Lazio otthonában is betalált. Fontos volt tehát, hogy ne kapjunk gólt” – mondta a mérkőzés után Grant, aki szerint a csapata az utóbbi időben egyre érettebb játékot mutat. „Sokan azt mondták, hogy az idei nem a Chelsea szezonja lesz, de én az első naptól fogva bíztam a játékosokban. Az eddigi eredményeinknél is fontosabb, hogy a csapat rengeteget fejlődött. A Ligakupa fináléjában nem volt szerencsénk, a játékosokat azonban nem törte meg a kudarc” – nyilatkozta a mester.

A görögök trénere szerint a visszavágó első perceiben elvesztették a párharcot. „A mérkőzés előtt azt kértem a játékosoktól, hogy próbálják meg a kezdeti hazai rohamokat gól nélkül kihúzni. Ebből azonban semmi nem lett” – értékelte a szerda esti összecsapást Takis Lemonis.

A Pireusz szereplésére a nyolcaddöntőbeli vereség ellenére nem lehet panasz, hiszen a görögök a csoportkörben jó pár meglepő sikert értek el. „Bárcsak nekünk is olyan játékosaink lennének, mint a Chelseanek” – álmodozott a középpályás Ieroklis Stoltidis, majd hozzátette: „Mindent megtettünk a továbbjutás érdekében, sajnos ez nem volt elég. Jövőre visszatérünk, és biztos vagyok abban, hogy még szebb sikereket érünk el.”

Dráma Portóban

A harmadik szerdai BL-párharc tizenegyesekkel dőlt el. A Schalke kapuját őrző, a Németországban Kahn-utódnak kikiáltott Michael Neuer már a rendes játékidőben és a hosszabbításban is szenzációsan védett, a Porto büntetőiből pedig hármat megfogott. „A várakozásoknak megfelelően nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, és a kapusunknak köszönhetjük, hogy ott leszünk a következő körben” – mondta a gelsenkircheniek trénere.

Mirko Slomkát az utóbbi hetekben a gyenge bajnoki forma miatt többen is támadták. A Schalke vezetőinek is elfogyott állítólag a türelme, néhány napja még a menesztéséről cikkezett a német sajtó. A negyeddöntőbe jutással kapott egy kis haladékot a mester, aki szerint a BL-ben elért sikerrel a hátuk mögött a bajnokságban is jobban fognak szerepelni.

A Porto játékosait és edzőjét is nagyon megviselte a kiesés. „Az ellenfelük a rendes játékidőben a védekezésre koncentrált, csak a hosszabbítás második felében kezdtek el komolyan támadni. Nagyon nehéz túltenni magunkat a kudarcon, mert emberhátrányban is voltak helyzeteink a párharc megnyerésére” – nyilatkozta a portugál listavezető edzője, Jesualdo Ferreira.

—-Spanyol sajtószemle—-

Alaposan megdorgálja a spanyol média a Real Madridot, amiért és ahogyan kiesett a királyi gárda a labdarúgó Bajnokok Ligájából az AS Romával szemben.

“Rossz meccs, megérdemelt vereség, s negyedik éve megint kívül a negyeddöntőn” – hangzik az As tömör minősítése a történtekről. A lap szerint okkal kaptak ki a “blancók”, azaz a fehérek, ellentmondva egyúttal a német vezetőedzőnek, Bernd Schusternek, aki a balszerencsére is hivatkozva beszélt arról, hogy “a labda sehogyan se akart bemenni” az ellenfél kapujába.

“Úgy tűnt, hogy hiányzott a lélek is a Real játékából, miközben az olaszok kétszer is betaláltak, amellett két kapufát rúgtak, Raúl gólja pedig lesgól volt” – szögezi le igen kritikusan a Marca.

A Real Madriddal egyébként sem rokonszenvező katalán sajtó ugyancsak keményen ostorozza a fővárosiakat. “Újabb kudarc” – harsogja címlapján a Sport, s a Mundo Deportivo is a fő helyen hirdeti: “KO blanco”, hozzátéve, hogy a spanyol csapatok közül immár egyedül a katalánok elitalakulata, az FC Barcelona maradt állva a Bajnokok Ligájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik