Élet-Stílus

Háromszettes csatát bukott el Szávay

A magyar teniszező vereséget szenvedett a nyolcaddöntőben az indiai Bangaloréban zajló 600 ezer dollár összdíjazású női tenisztorna második fordulójában. Az ötödik helyen kiemelt Szávay három szettben kapott ki a világranglistán 83. üzbég Akgul Amanmuradovától.

A tavalyi szárnyalás után 2008-at meglepően haloványan kezdte Szávay Ágnes. Az idei hatodik versenyén úgy tűnt, kilábalhat a hullámvölgyből, miután sikerrel vette az első akadályt. A második körben azonban Szávay a világranglistás helyezések alapján gyengébb ellenfelétől három szettben kikapott egy maratoni, 2 óra 34 perces összecsapáson.

Újabb nyerhető meccset bukott el (AP)

Újabb nyerhető meccset bukott el (AP)

A mérkőzés eleje a fiatal magyar klasszis szája íze szerint alakult: 3:3-as állásnál Szávay brékelt, és a gémelőnyt a szett végéig nem engedte ki a kezéből (6:4). A második felvonásban Ági azonnal elvette Amanmuradova adogatását, 4:2-nél úgy tűnt, hozza a mérkőzést, de üzbég ellenfele feltámadt, és sorozatban három gémet nyerve már nála volt az előny. A szett végjátékában mind a két játékos hozta adogatását, a rövidítésben viszont Amanmuradova végig jobban koncentrált.

A harmadik szettben rosszul kezdett Szávay, nem tudta hozni a szervajátékát, a hatodik gémben viszont elvette Amanmuradova adogatását, ezzel egalizált. Végül a kilencedikben megint csak eredménytelenül adogatott, ez pedig már döntőnek bizonyult.

Bangalore, nyolcaddöntő:
Amanmuradova (üzbég) – Szávay Ágnes (5.) 4:6, 7:6, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik