Élet-Stílus

Eltilthatják Tottit, a bírók fenyegetőznek

Az elmúlt hetekben őket ért támadások miatt sztrájkot fontolgatnak az olasz labdarúgó-bajnokság játékvezetői. Az AS Roma csapatkapitánya ellen eközben eljárás indult, mert Totti többször is hangoztatta, hogy a bírók segítik az éllovas Internazionalét.

A bírók úgy látják, hogy a klubvezetők és a média részéről lejárató kampány folyik ellenük, ezért a tervek szerint a vasárnapi játéknapon figyelmeztetésként a kiírtnál 15 perccel később indítják majd a mérkőzéseket. A sípmesterek hetek óta a lapok címoldalán szerepelnek Olaszországban, és nem pozitív megvilágításban, a kritikusok szerint ugyanis látványosan segítik az élcsapatokat.

Zöldfülű bírók

A Serie A játékvezetői kerete jelenleg viszonylag tapasztalatlan bírókból áll, mivel a 2006-os bundabotrány nyomán több kollégájukat megbüntették vagy eltiltották. A kialakult helyzet hatására Adriano Galliani, az AC Milan alelnöke például egyenesen azt javasolta, hogy külföldről hívjanak segítséget a találkozók levezetésére.

Méltatlankodik a falkavezér (AFP)

Méltatlankodik a falkavezér (AFP)

A BL-címvédő alelnöke mellett sokan mások, így például Francesco Totti sincsen megelégedve a játékvezetők ténykedésével. „Kétségkívül jó csapat az Inter, de valami mindig történik annak érdekében, hogy megnyerjék a meccseiket” – mondta az AS Roma csapatkapitánya még február elején, amikor a milánói rivális 2-0-ra megverte a Cataniát.

Eljárás indul Totti ellen

„Nem akarom bántani az Intert. Okosak a játékosaik, és tudják, mi kell ahhoz, hogy nyerjen a csapat. A pályán azonban mindig kapnak egy kis segítséget. Tudom, hogy nehéz dolguk van a játékvezetőknek, de ha állandóan egy csapat javára „hibáznak”, akkor elgondolkozik az ember” – nyilatkozta Totti, aki pár héttel később, az Inter elleni rangadót követően is hasonló kijelentéseket tett.

A támadó középpályás ellen ezek után eljárást indított a szövetség. Az ügyben napokon belül döntés várható. Klubja biztosan nem fogja megbüntetni a csapatkapitányt, a Roma képviselője szerint a sajtóban félreértelmezték a játékos szavait. „Totti mindig is szeretett ‘ironikusan’ fogalmazni” – mondta Rosella Sensi.

Megfenyegették Collinát

A Juventus vezetősége is úgy érzi, hogy javítani kellene a játékvezetés minőségén. A klub nemrég nyílt levélben azt kérte a szövetségtől, hogy „biztosítsa a bajnokságban a sportszerű feltételeket minden csapatnak.”

Eközben a játékvezetőket az első-, illetve másodosztály mérkőzéseire delegáló Pierluigi Collina több fenyegető levelet kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik