Élet-Stílus

Cassano lemaradhat az Eb-ről

Elképzelhető, hogy javuló formája és kimagasló tehetsége ellenére Antonio Cassano kihagyja a nyári Európa-bajnokságot. A hétvégén bemutatott hiszti miatt válogatottbeli csapattársai is ellene fordultak.

„Az igazi bajnokok olyanok mint Maradona vagy Maldini, akik idényenként ötven meccsen is kimagaslóan teljesítettek. Mindig védtem Cassanót, ám a történtek után nem lehet pártfogolni. Óriásit hibázott. Kimagasló, ösztönös játékos, az utóbbi évek egyik legjobbja, de amilyen tehetséges, olyan őrült is” – kommentálta az újabb „casanettát” Fabio Cannavaro, a Real Madridnál az öntörvényű támadóval együtt futballozó aranylabdás hátvéd.

Hétfőn Mauro Camoranesi jelezte, hogy nem szeretne Cassano oldalán játszani, a La Gazzetta dello Sport szavazásán a voksolók többsége (59%) vélte úgy, hogy a játékos nem érdemel válogatott behívót, mivel „kezelhetetlen”.

Bírófenyítés Cassano-módra

A hatvanas-hetvenes évek egyik meghatározó olasz futballcsillaga, Roberto Boninsegna kevesellte a Sampdoria játékosára kirótt büntetést.

Az 1970-es 4-1-es brazil sikerrel zárult vb-döntő olasz gólszerzője nem beszél a levegőbe, az 1967-68-as idényben 11 mérkőzéses eltiltást kapott, amiért a Varese-Cagliari bajnokin “verbálisan fenyítette” Bernardis játékvezetőnek.

Cassano vasárnap, a Torino elleni 2-2-es döntetlennel zárult mérkőzés hajrájában egy hangos szitokért megkapta második sárga lapját (az elsőt sajátos mez nélküli gólöröméért kapta – keretes írás), majd a pirosat is.

cassano nyilván nem Dantét idézte Pierpaolinak (ANSA)

Cassano nyilván nem Dantét idézte Pierpaolinak (ANSA)

Dühében trágár szitkokkal illette a játékvezetőt, odavágta hozzá a mezét, majd miközben obszcén mozdulatokkal illette a sípmestert, távozóban még odavetette: “kint megvárlak.”. A csatár később elnézést kért tettéért.

Cassano végül öt mérkőzésre szóló eltiltást és 14 ezer eurós bírságot kapott. Giuseppe Marotta, a Sampdoria igazgatója azt mondta, az eltiltás miatt várhatóan csökkentik a játékos a fizetését.

Cassano lemaradhat az Eb-ről 2

A támadó 2006 januárjában a Real Madridhoz szerződött, ám a következő szezon elején összeveszett Fabio Capello vezetőedzővel és ezt követően alig kapott játéklehetőséget a fővárosiaknál, végül hosszas kálvária után tavaly nyáron – kölcsönben – Genovában kötött ki.

Korábbi casanetták – bírók ellen

2003. február 23.
Az Udinese elleni idegenbeli bajnoki lefújása után pirosat kapott, mivel odamondogatott Pieri játékvezetőnek.
2003. május 31.
A Milan-Roma olasz kupadöntő visszavágójának 25. percében Rosetti kiállította, amiért túl vehemensen reklamált. Levonulása közben beintett a játékvezetőnek, így előbb ötezer eurós bírságot kapott, amit később kétmeccses eltiltással is megtoldottak.
2004. február 8.
A Juventus elleni bajnoki mérkőzésen Cassano kirobbanó formában futballozott, két góllal vette ki részét a torinóiak 4-0-s elgázolásából. Második gólja után mezét levetve örült, indiántáncát a szögletzászló bánta. Pierluigi Collina sárgalappal jutalmazta a sajátos gólörömöt. Cassano odaszaladt hozzá, és átölelte.
2004. szeptember 12.
Az idény első bajnoki félidejének hosszabbításában arcon könyökölte az akkor a Fiorentinát erősítő Chiellinit. Mehetett zuhanyozni.
2007. október 28.
Cassano „lecserélte magát”, miután szerinte a bíró nem torolt meg egy ellene elkövetett szabálytalanságot.
2007. december 16.
A Sampdoria-Fiorentina olasz kupamérkőzésen kiállították, így nem léphetett pályára a Roma elleni nyolcaddöntő első mérkőzésén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik