Élet-Stílus

Federer kihagyja az olimpiát?

A férfi tenisz korlátlan ura korábban többször is hangoztatta, hogy a trófeagyűjteményét szeretné egy olimpiai arannyal teljessé tenni. Elképzelhető azonban, hogy Pekingben a körülmények miatt nem lép pályára Roger Federer.

A svájci klasszis meglepetésre négy éve Athénban már a torna elején kikapott Tomasz Berdychtől, és úgy gondolja, hogy az akkori botlása idén is megismétlődhet. A görög fővárosban az erős szél mellett több problémája is volt Federernek, aki nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy nem lép pályára Pekingben.

„Nagyon nehéz volt Athénban. Busszal kellett közlekednem, nem tudtam magamnak beosztani a napomat, és az olimpiai faluban is állandóan megismertek. Sydney-ben más volt a helyzet, ott nagyon élveztem. Egyelőre még nem döntöttem el, hogy indulok-e Pekingben” – mondta Federer.

Még nem döntötte el (AFP)

Még nem döntötte el (AFP)

Az újságírók megkérdezték a svájcit, hogy zavarják-e a rajongók. „Bármikor elmegyek enni, az emberek állandóan vállon veregetnek. Nincsen ezzel különösebb bajom, de annak örülnék, ha hetente legalább egy napon békén hagynának” – mondta Federer, aki pont emiatt Dubaiban edzőtáborozik.

A következő versenyére nem is kell sokat utaznia, hiszen a svájci a hétfőn kezdődő dubai torna első fordulójában Andy Murray-vel találkozik. A brit teniszező idén már két tornát nyert, Federer viszont még csak az Australian Openen állt rajthoz. Az év első Grand Slam-versenyének elődöntőjében aztán kikapott a későbbi győztes Novak Djokovictól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik