Élet-Stílus

A Werder beérte a Bayernt

A Werder kihasználva a Schalke botlását növelte előnyét, és pontszámban beérte a listavezető müncheni csapatot. A Karlsruhe kétgólos hátrányból állt talpra a Leverkusen ellen.

A nap rangadóján a karlsruhei Wildparkstadionban a forduló előtt a hatodik helyen tanyázó helyi SC a negyedik Leverkusent fogadta, s a 28 ezer néző már a hatodik percben gólt láthatott, igaz, a hazai kapuban.

Egy baloldali akció során Eggimann fejjel készített elő, Rolfes pedig jobbal a kapuba lőtt. A jó tempójú első negyedóra végén Kennedy egyenlíthetett volna, de 17 méterről fölé durrantott.

Szűk tizenöt perccel később Hajnal Tamás esett nagyot a leverkuseni büntetőterületen belül, Fandel játékvezető viszont nem látott szabálytalanságot. A félidő hajrájában a magyar középpályás távoli lövését ölelte magához Adler – maradt a 0-1.

Szünet után tovább mélyült a hazai válság: a megsérült Buljikint váltó Schneider jobboldali beívelése után Kiessling került helyzetbe, becsapta a rárontó Görlitzet, majd 13 méterről a bal alsóba lőtt.

Nagy harc Karsruhéban: Franz és Buljikin balettje (DPA)

Nagy harc Karsruhéban: Franz és Buljikin balettje (DPA)

Hajnal pechje

A nyíltsisakos küzdelemben két perc elteltével szépített a vendéglátó. Egy baloldali akció során Mutzel vette észre a középen érkező Freist, menetrendszerűen elé tálalt, s a fiatal csatár kapásból a bal alsóba helyezett. Éledeztek a hazaiak, ám szerencséjük is volt, mivel egy ellentámadás során Barbarez finom emelésénél a jobb kapufa segítette ki a tehetetlen Millert.

A másik oldalon Hajnal átkozhatta szerencséjét. Kennedy játszott vissza az alapvonalról, az érkező magyar lőtt, ám Adler bravúros mozdulattal szögletre tolta a labdát. A feljavuló Kennedy a hajrában kibrusztolta az egyenlítő találatot. A hórihorgas ausztrál hat méterről bólintott a hálóba Jasvili baloldali beadását.

A döntetlen nyomán a Karsruhe maradt hatodik, a Bayer ellenben megelőzve a Schalkét, a dobogóra került. A Nürnberg ellen papírforma győzelmet arató Werder mögé.

Brémai siker

A brémaiak végig fölényben játszottak a 20. percig két sárgát összegyűjtő Szaenko kiállítása nyomán emberhátrányba kerülő nürnbergiek ellen, s félórányi játék után szereztek vezetést – egy skandináv koprodukció során.

Szaenko három perc alatt gyűjtött be két sárgát (DPA)

Szaenko három perc alatt gyűjtött be két sárgát (DPA)

A dán Jensen lőtte középre a labdát, a svéd Rosenberg pedig miután megforgatta a felszabadítani igyekvő Wolfot, ballal a hálóba lőtt. A dán a hajrában is főszerepben tündökölt. Előbb egy az egyben megverte védőjét, majd a csereként beállt Klasnic fejére varázsolta a labdát, s a horvát nyolc méterről a hosszú sarokba fejelt.

A győzelem nyomán a Werder pontszámban beérte a vasárnap Hannoverben fellépő Bayern Münchent.

Bundesliga, 20. forduló:

Karsruhe-Leverkusen 2-2 (0-1)
Karlsruhe, Wildparkstadion, 28 000 néző. Vezette: Fandel
Gól: Freis (60.), Kennedy (78.) illetve Rolfes (6.), Kiessling (58.)
Karlsruhe: M. Miller – A. Görlitz, Eggimann, Franz, Eichner – Aduobe (Kapllani, 76.), Mutzel – Freis, Hajnal, Jasvili – Kennedy. Szakvezető: Edmund Becker
Leverkusen: R. Adler – Sarpei, M. Friedrich, Haggui, Gresko – Castro, Rolfes – Kiessling, Barbarez (Callsen-Bracker, 87.), Barnetta – Buljikin (B. Schneider, 41.). Szakvezető: Michael Skibbe

Bremen-Nürnberg 2-0 (1-0)
Gól: Rosenberg (30.), Klasnic (81.)
Kiállítva: Szaenko (20., Nürnberg)

Rosenberg szerzett vezetést a brémaiaknak (DPA)

Rosenberg szerzett vezetést a brémaiaknak (DPA)


Duisburg-Stuttgart 2-3
(0-2)
Gól: Niculescu (49.), Ishiaku (57.) illetve Gomez (16., 41.), Hitzlsperger (92.)

Cottbus-Dortmund 0-2 (0-1)
Gól: Petric (8., 84.)

Hertha-Bielefeld 1-0 (0-0)
Gól: Raffael (93.)

Rostock-Frankfurt 1-0 (0-0)
Gól: Rahn (76.)

Pénteken játszották:
Schalke-Wolfsburg 1-2 (0-0)

Vasárnap, 17.00:
Hannover-Bayern München
Hamburg-Bochum

Az élcsoport:
1. Bayern 40 pont (34-10, 19 mérkőzés), 2. Bremen 40 (46-27), 3. Leverkusen 35 (38-21), 4. Schalke 35 (34-22), 5. Hamburg 34 (19), 6. Karlsruh 33, 7. Wolfsburg 29.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik