Élet-Stílus

Alonso kipróbálta az új autóját

Fernando Alonso hétfőn kipróbálta a Renault 2007-es autóját. Azt ugyan még nem tudta megmondani, hogy az R28-as mennyire lehet majd versenyképes a szezonban, azt viszont elárulta: az első tesztelés során nem akadt gondja.

Fernando Alonso hétfőn elsőként próbálta ki a Renault 2007-es versenyautóját. A francia istállóhoz a McLaren csapatától egy esztendő után visszatérő kétszeres világbajnok Valenciában tesztelte az R28-at, 39 kört tett meg vele, a rossz időjárás, a sűrű köd ugyanis nem tette lehetővé a hosszas autózást.

„Minden jól ment. Jó hír, hogy nincsen túl sok problémánk. Ugyanakkor korai lenne még az esélylatolgatás, ennek a tesztnek nem is az volt a lényege, hogy kiderüljön, mire mehetünk a többi csapat ellen” – magyarázta a spanyol versenyző, akinek az R28-cal megtett első köreit mintegy négyezer szurkoló követte figyelemmel. A teszt valamennyi csapat részvételével kedden folytatódik Valenciában, a szezon pedig március 16-án kezdődik az Ausztrál Nagydíjjal.

Az első méterek az új géppel (vezess.hu)

Az első méterek az új géppel (vezess.hu)

Szakszemmel: milyen az R28?

Az új Renault orrát lejjebb eresztették, az első szárny pedig teljesen átalakult. Megjelent a McLaren-féle hídszárny, az alsó légterelők pedig a hagyományosabb „lógatott” rögzítés helyett szervesen kapcsolódnak az orrhoz. A pilótafülke előtti szárnyak mérete jócskán megnőtt, míg a tükrök, az oldalsó légterelők visszakerültek a törzsre. Az oldalszekrény karcsúbb lett, és hátul is sokkal ívesebb formát kapott az autó – írta a vezess.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik