Élet-Stílus

Casillas és Robinho megmentették a Realt

A címvédő Real Madrid tartja a Barcelonával szembeni előnyét: a madridiak két góllal nyertek a Zaragoza ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság vasárnap esti mérkőzésén.

Kapcsolódó linkek


spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A madirid katlanban eleinte úgy tűnt, a védelmük előtt masszív középpályás „falat” felsorakoztató zaragozaiak elsősorban egy pontért érkeztek, ám bő negyedóra elteltével kiderült, hogy Victor Fernández nem lányos zavarában nevezett három támadó felfogású játékost a kezdőbe.

Bár labdabirtoklásban nagy volt a hazai fölény, a Sergio García és Oliveira által keresett Diego Milito rendre megizzasztotta a madridi védőket. Az első helyzet ugyanakkor Van Nistelrooy nevéhez fűződött, ám a holland tizenhatoson kívüli kísérlete jócskán fölé ment.

A 17. percben megbomlott a hazai védelem: Heinze megsérült, a helyére Miguel Torres állt be. A vendégek majdnem kihasználták a pillanatnyi zavart: a 20. percben Luccin remekül lőtte be a labdát, Milito érkezett is, azonban Casillas bravúrral hárított. A másik oldalon Marcelo távoli lövései kevés gondot okoztak López Vallejónak.

A félidő utolsó nagy lehetőségét is a zaragozaiak hagyták ki – Sergio Garcia a tizenhatos sarkáról próbálkozott, Casillas azonban a helyén volt.

Szünet után nem sokkal érkezett Guti, igaz, korábban Zapater kemény lövése riogatta a szép lassan a meccs hősévé avanzsáló Casillast. A szőke karmester pályára küldése ugyanakkor nyerő húzásnak bizonyult, ugyanis lényegesen „élénkebb” lett a hazai középpálya.

Bár a Zaragoza továbbra is fölényben játszott – Diogo fejese, és Oliveira lapos, a kapufát alig elkerülő lövése borzolta a kedélyeket – a Real első komolyabb helyzetét kihasználta.


Casillas és Robinho megmentették a Realt 1

Metronóm: Van Nistelrooy elsõ ziccerét értékesítette (AP)



A 65. percben a pálya jobb oldalára keveredő Robinho ívelt be, Van Nistelrooyt egyedül hagyták a védők, vesztükre: a holland közelről a hálóba bólintott. A felszabadultan játszó brazil kevéssel a vezetés után egy alig fölé szálló lövéssel jelentkezett, majd a 76. percben beállította a végeredményt. A félpályától kapura tört, s mivel nem támadták, a tizenhatosról gyönyörű mozdulattal kilőtte a hosszú sarkot.

A meccs eldőlt annak ellenére, hogy a Zaragoza nem adta fel. A vasárnap azonban a meccs után a Marcának nyilatkozó Bernd Schuster által szuperlatívuszokkal elhalmozott Casillas napja volt: a kapus előbb Diogo lövését, majd Gabi szabadrúgását és Milito ziccerét is hárította, feltéve teljesítményére a koronát.

A Real továbbra is őrzi hétpontos előnyét a bajnokságban.

Primera División, 18. forduló:

Real Madrid-Zaragoza 2-0 (0-0)
Madrid, Santiago Bérnabeu. Vezette: Iturralde González
Gól: Van Nistelrooy (65.), Robinho (76.)
Real: Casillas – Sergio Ramos, Cannavaro, Marcelo, Heinze (Torres, 17.) – Diarra, Baptista (Gago, 79.), Sneijder (Guti, 55.), Robinho – Van Nistelrooy, Raúl. Szakvezető: Bernd Schuster
Zaragoza: López Vallejo – Diogo, Sergio, Ayala, Juanfran – Luccin, Zapater, Celades (Óscar, 76.), Sergio García (Gabi, 77.) – Diego Milito, Oliveira (Paredes, 88.). Szakvezető: Victor Fernández

Deportivo-Atlético 0-3 (0-1)
Gól:
Forlán (40.), Agüero (53.), Marín (65.)

Getafe-Valladolid 0-3 (0-0)
Gól:
Dorado (54., 76.), Rubio (67.)

Santander-Bilbao 1-0 (1-0)
Gól:
Tchité (44.)

Murcia-Osasuna 2-0 (0-0)
Gól:
Goitom (73.), Abel (90., 11-esből)

Recreativo-Almeria 1-1 (1-1)
Gól:
Pongolle (14.), illetve Mane (20.)

Valencia-Levante 0-0
Kiállítva:
Zsigics (85., Valencia)

Sevilla-Real Betis 3-0 (2-0)
Gól:
L. Fabiano (26., 42.), D. Alves (63.)

Az élcsoport:
1. Real Madrid 44 pont, 2. Barcelona 37, 3. Espanyol 36, 4. Atlético 34, 5. Villarreal 32, 6. Santander 29, 7. Valencia 27

Ajánlott videó

Olvasói sztorik