Élet-Stílus

Hosszabbított a svéd kapitány

A 2010-es világbajnokság végéig meghosszabbította szerződését Lars Lagerbäck, a magyarokkal azonos selejtezőcsoportban szereplő svéd válogatott kapitánya.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

A szakember 1998-ban csatlakozott a svéd nemzeti csapathoz, előbb Tommy Söderberg segítője volt, majd 2000-ben már ketten együtt irányították a válogatottat. Egészen 2004-ig, a portugáliai Eb vége óta ugyanis Lagerbäck már egyedüli szövetségi kapitány.

Pályaedzője, Roland Andersson szintén a 2010-es vb végéig kötelezte el magát.

Az 59 esztendős tréner irányításával Svédország már öt nagy tornára kvalifikálta magát. Résztvevője volt a 2000-es, illetve a 2004-es Eb-nek, valamint a 2002-es és a 2006-os vb-nek és ott lesz az idei, osztrák-svájci közös rendezésű kontinensviadalon is.

„Hatalmas kihívás lesz, hogy sorozatban a hatodik nagy tornára is kijutassam a csapatot. Természetesen ott akarunk lenni a dél-afrikai világbajnokságon” – így Lagerbäck, aki a hosszabbításnak köszönhetően Svédország legtovább regnáló kapitánya lesz majd.

A „háromkoronások” az Eb-n Görögországgal, Spanyolországgal és Oroszországgal kerültek azonos csoportba, míg a vb-selejtezők során a magyarok mellett a portugálok, a dánok, az albánok, valamint a máltaiak ellen harcolhatják ki a világbajnoki szereplés jogát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik