Élet-Stílus

Elmarad a Dakar-rali?

Egyre valószínűbb, hogy a Mauritániában kialakult bizonytalan helyzet miatt elmarad a Dakar-rali - több pilóta is erről beszélt a Reuters hírügynökségnek, de a portugál SIC televízió is hasonló tartalmú hírt adott közzé, sőt a francia televízió már be is jelentette, hogy elmarad a sivatagi száguldás. A hivatalos bejelentésre valamikor a kora délutáni órákban kerülhet sor.

Kapcsolódó linkek


dakar.lap.hu
sport.lap.hu


A világ legnagyobb terepraliversenyének 2008-as megrendezése azután került veszélybe, hogy december 27-én a terroristák három katonát megöltek a nyugat-afrikai országban, három nappal korábban pedig fegyveresek négy francia turistát lőttek agyon, egyet súlyosan megsebesítettek.

Ezt követően Étienne Lavigne, a Dakar versenyigazgatója tárgyalt a mauritániai tisztviselőkkel és a francia nagykövetség illetékeseivel, ezután azt közölték, hogy biztonságosak lesznek az érintett szakaszok.


Elmarad a Dakar-rali? 1

Elmaradhat az idei sivatagi show (dakar.com)


Csütörtökön azonban a francia kormány azt javasolta a Dakar-rali szervezőinek, valamint részvevőinek, hogy a kialakult bizonytalan helyzetre való tekintettel mindenképpen kerüljék el Mauritániát.

„Azt mondták, 13 órakor bejelentenek valamit. Én azt hallottam, hogy akár le is fújhatják az egész versenyt” – mondta pénteken délelőtt a brit hírügynökségnek a magát megnevezni nem kívánó pilóta.

Sőt, dél környékén a francia televízió, amely a verseny hivatalos médiapartnere, már be is jelentette, hogy elmarad a sivatagi száguldás. A rendező Amaury Sport Organisation (ASO) nevű cég a kora délutáni sajtótájékoztatón közli hivatalosan a végső döntést.

A 2008-as Dakar mezőnye a program szerint január 11-én érkezne meg Mauritániába, majd 19-én lépne ki az országból. A viadal – tíz magyar egységgel – szombaton rajtolna a portugál fővárosból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik