Élet-Stílus

Máris lecsapott a játékospiacon a Chelsea

A Juventus és a Manchester United orra elől halászta el a londoni egyesület a Lokomotiv Moszkva fiatal szerb védőjét. Lapjelentések szerint a Chelsea közel 9 millió fontot fizet Branislav Ivanovicért, akinek a sérülteket kell majd pótolnia a hátsó alakzatban.

Az orosz és az angol egyesület képviselői a Sun csütörtöki beszámolója szerint már mindenben megegyeztek. A hátvéd még ezen a héten részt vesz az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd öt évre aláír a Chelseahez.

Ivanovicot a szerb futball egyik legnagyobb tehetségének tartják, a 23 éves játékost nyáron már a Juventus is szerette volna leszerződtetni, de az elmúlt hónapokban a Chelsea és Manchester United is jelezte, hogy szívesen vinné. A Lokomotiv vezetői vártak volna még nyárig az eladásával, akkor ugyanis a spanyol elitklubok csatlakoztak volna a licithez.

Ivanovic és ügynöke azonban nyomást gyakorolt klubra, amelynek így be kellett érnie 8,9 millió angol fonttal. A szinte korlátlan anyagi lehetőségekkel rendelkező angolok az utóbbi időben már nem szórták annyira Roman Abramovics pénzét, de a jelenlegi helyzetben az orosz üzletember is belátta, hogy nincsen más választása.

John Terry ugyanis sokadszorra sérült meg a szezonban, Ricardo Carvalho éppen csak visszatért, a nyáron igazolt Tal Ben Haim pedig enyhén szólva nem váltotta be a reményeket. A szerb védő tehát feltehetően rövidesen bevetésre is kerülhet. Ivanovic már állandó tagja a szerb válogatottnak, ahol a MU-nál játszó Nemanja Vidiccsel alkotja a belső védőpárost.

A védelemben tehát megoldódni látszódnak a Chelsea problémái, de a csapat trénere már korábban kijelentette, hogy minden poszton szeretnének erősíteni. A jövő héten várhatóan bejelenti a klub Dimitar Berbatov vagy Nicolas Anelka leigazolását, és rövid időn belül eladhatják az angol válogatott Wayne Bridge-et a Liverpoolnak. Rafael Benitezék állítólag 6 millió fontot ajánlottak a játékosért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik