Élet-Stílus

Leszakadt a Liverpool

Rafael Benitez csapata hazai pályán nem bírt a tabella alsó felében tanyázó Wigan Athletic együttesével az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában, és visszaesett az ötödik helyre. A tavalyi BL-döntős 12 pontos hátrányba került a listavezetővel szemben.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy kiszáll a bajnoki aranyért folyó versenyfutásból a Liverpool, amely a 21. fordulóban sem tudta bezsebelni a három pontot. Benitezék a legutóbbi három bajnokijukból csak egyetlen egyszer győztek a tökutolsó Derby ellen, a Manchester City és a Wigan ellen is csak egy döntetlenre futotta.

A spanyol szakemberre hatalmas nyomás nehezedik, hiszen a nyári bevásárlások ellenére a várakozások alatt szerepel a Pool, amelynek a rajongói is kezdik elveszíteni a türelmüket. A szerda esti bajnokin nemcsak Benitezt, hanem a játékosokat is kifütyülte az Anfield Road közönsége.

A Wigan ellen is meglepően ötlettelenül játszottak Steven Gerrardék, hiába volt náluk többet a labda, csak a fordulás után sikerült a vendégek védelmét feltörni: egy látványos Gerrard-Finnan összjáték után Torres megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A folytatásban azonban hagyta feljönni ellenfelét a tavalyi Bajnokok Ligája finalista, és Bramble a 80. percben lecsapott egy röviden felszabadított labdára, és kiegyenlített.

A hajrában már nem változott az eredmény, és a Poolt megelőzte a tabellán a Manchester City, amely Newcastle-ben győzött 2-0-ra. Benitezék az utóbbi nyolc meccsből csak hármat nyertek meg, és a három nagy riválishoz tavasszal még utazniuk kell. Az Arsenal, a MU és a Chelsea ellen ráadásul csak két pontot gyűjtöttek hazai pályán.

„Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen komoly a lemaradásunk, de mindig is hangoztattam, hogy hosszú a bajnokság, sok minden történhet még. Mindig a következő meccsre kell koncentrálnunk” – értékelt a spanyol szakvezető, aki még nem tett le a bajnoki címről.

Premier League, 21. forduló:
Newcastle United-Manchester City 0-2
Gól:
Blumer (38.), Fernandes (76.)

Blackburn Rovers-Sunderland 1-0
Gól:
McCarthy (57., 11-esből)
Piros lap: Yorke (71., Sunderland)

Bolton Wanderers-Derby County 1-0
Gól:
Jannakopulosz (90.)

Liverpool-Wigan Athletic 1-1
Gól:
Torres (50.), illetve Bramble (80.)

Korábbi eredmények:
Aston Villa-Tottenham Hotspur 2-1
Arsenal-West Ham United 2-0
Manchester United-Birmingham City 1-0
Middlesbrough-Everton 0-2
Reading-Portsmouth 0-2
Fulham-Chelsea 1-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik