Élet-Stílus

Dzsudzsáknak indulnia kell Eindhovenbe

A holland bajnok vezetői csütörtökön jelezték, hogy már most igényt tartanak a Debrecen középpályására - Dzsudzsáknak azonnal utaznia kell. Máté Péter ezzel szemben hazatért az angol élvonalból, Buzsáky Ákos viszont oda tart az új csapatával.

Nem sok ideje maradt Dzsudzsák Balázsnak, hogy elköszönjön társaitól, ugyanis a PSV Eindhoven vezetői bejelentették, már most igényt tartanak a középpályásra, akinek azonnali hatállyal utaznia kell Hollandiába – jelentette a DVSC honlapja. A hírt az éllovas PSV-nél is megerősítették.

Feyenoord ellen mutatkozhat be

Mint ismert, októberben megegyezett egymással a PSV Eindhoven és a DVSC arról, hogy Dzsudzsák Balázs a 20-szoros holland bajnok, Bajnokok Ligája-résztvevő együttesben folytatja pályafutását. A középpályás a szerződés értelmében 2008. július 1-jétől lett volna a holland klub játékosa, de a PSV-nek opciós joga volt arra, hogy akár már januártól igényt tartson a válogatott labdarúgóra.


Dzsudzsáknak indulnia kell Eindhovenbe 1

Az októberi szerzõdéskötés után (PSV Media)


Jövő szombaton a PSV a második helyen álló Feyenoord otthonában játszik bajnoki rangadót. Jan Wouters vezetőedző számít a hétszeres magyar válogatott játékosra a mérkőzésen, ezért a szerződést életbe lépett, a középpályás mostantól az Eindhoven játékosa. Dzsudzsák szerződése 2013-ig szól.

“Körülbelül másfél hete tudtam meg, hogy mennem kell. A PSV vezetői egy olyan speciális edzésprogramot írtak elő nekem, amely főleg labdás feladatokon alapul. Ez azért is fontos, mert náluk nincs szünet a bajnokságban, és így könnyebben be tudok majd illeszkedni. Nagyon örülök, hogy végre döntés született ebben az ügyben. Innentől kezdve csak rajtam múlik minden, remélem, minél hamarabb játéklehetőséghez jutok” – nyilatkozta az MTI-nek Dzsudzsák, aki szombaton repül Hollandiába.

Máté visszatért a Lokihoz

Ismét a magyar bajnokkal készül másféléves angliai légióskodás után Máté Péter. A védő 2006 augusztusában kölcsönbe került a Reading együtteséhez, amelynél azonban alig egy hónap után elszakadt a keresztszalagja. A szigetországiak ennek ellenére múlt nyáron fél évvel meghosszabbították a szerződést, amely 2007 végén lejárt, így Máté visszatért a hajdúsági városba.

“Szép időszakot töltöttem a DVSC-nél, tehát jó érzéssel tértem vissza. Itthon ennél jobb helyre nem is kerülhet egy játékos. Nem vagyok csalódott. Azt sem bánom, ha maradnom kell, jó lesz újra ismerős közegben futballozni. Persze azért szívesen visszamennék Angliába, hiszen egy álmom vált valóra, amikor másfél évvel ezelőtt kikerültem, de nekem most az a legfontosabb, hogy ismét rendszeresen játsszak” – mondta a debreceni klub honlapjának Máté.

Buzsákyra számítanak

A magyar válogatott Buzsáky Ákost megszerezte az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Queens Park Rangers. A középpályás októberben a Plymouth Argyle együttesétől kölcsönbe került a rivális klubhoz, amely most 2010 nyaráig szóló szerződést kötött vele.

A QPR hivatalos honlapja szerint a két egyesület nem hozza nyilvánosságra Buzsáky vételárát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik