Élet-Stílus

Brazil világbajnok a válogatott élén?

Továbbra sincs hivatalosan kapitánya a magyar labdarúgó-válogatottnak, mivel Várhidi Péter szerződését nem hosszabbították meg. Külföldi szakembereket is érdekel a feladat, a Nemzeti Sport információi szerint már húszan bejelentkeztek a posztra, köztük egy világbajnok brazil legenda is.

Várhidi Péter hiába élvezi a szurkolók és a csapat támogatását, decemberben az elnökség nem hosszabbította meg a kontraktusát. A tréner szakmai beszámolóját egyhangúan elfogadta az MLSZ elnöksége, ám meglepetésre január 15-ig halasztották a döntést a kapitánykérdésben.

A szövetség első embere, Kisteleki István már felvette a kapcsolatot Bölöni Lászlóval, de a sportnapilap úgy tudja, hogy rajta kívül még húszan bejelentkeztek.

Köztük van Carlos Alberto Torres, aki immáron második alkalommal pályázta meg a pozíciót. A korábbi brazil világbajnokot – 1970-ben részese volt csapata mexikói diadalának – már két évvel ezelőtt, a német Lothar Matthäus távozása után is összehozták a magyar szövetséggel.

A lap értesülései szerint a korábbi védő menedzsere, Joe Borbély már Budapesten van, és a héten találkozik az MLSZ képviselőivel. Carlos Alberto Torres legutóbb a Paysandu vezetőedzője volt, azt megelőzően több brazil klubnál is dolgozott, többek között a Corinthiansnél és a Fluminensénél. A szövetségi kapitány szerepköre sem ismeretlen számára, korábban Omán, Nigéria és Azerbajdzsán nemzeti együtteseit is irányította.

A lap megkereste az MLSZ elnökét, aki nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Azt azonban elárulta, hogy a január 15-ei elnökin felsorolja mind a 20 nevet, akik szerettek volna a magyar válogatott élére állni.

Carlos Alberto Torres hatalmas gólt szerzett az 1970-es vébédöntőben.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik