Élet-Stílus

Benitez a Bayern kispadján?

Sejteni lehetett már egy ideje, hogy a német rekordbajnok trénerének, Ottmar Hitzfeldnek nem hosszabbítják meg a szezon végén lejáró szerződését, és az új év első napján a bajorok menedzsere hivatalosan is megerősítette a sajtóban keringő híreket. Egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a München edzője a következő idényben.

Ottmar Hitzfeld és a Bayern München vezetősége az elmúlt hetekben nem reagált a sajtóban keringő hírekre, de sejteni lehetett, hogy júniusban elválnak az 58 éves szakember és bajor sztárcsapat útjai. A jól értesült kicker azt is tudni vélte, hogy a svájci válogatott élén folytatja sikerekben gazdag pályafutását a tréner.

Már korábban döntött

„Természetesen már meghoztam a döntésemet, de erről csak januárban beszélhetek, miután leültem tárgyalni az egyesület vezetőivel. A tavaszi szezonban még én irányítom a Bayernt, hiszen a szerződésem a szezon végéig szól” – nyilatkozta az ünnepek előtt Hitzfeld, aki a karácsonyi szünetben találkozott a svájci szövetség első emberével.

Az utóbbi hetekben a klub vezetősége által is bírált szakember távozása tehát borítékolható volt, és kedden Uli Hoeness a Bildnek elmondta, hogy valóban nincs tovább. Már el is kezdődött a keresés, hogy ki irányíthatja jövőre a német bajnokság jelenlegi éllovasát. Hivatalos jelöltek még nincsenek, de egyes értesülések szerint a holland szövetségi kapitány és a Liverpool trénere is a kiszemeltek között van. Marco van Basten szerződése a nyári Eb után lejár, Rafael Beniteznek pedig korántsem felhőtlen a viszonya a patinás angol klub tulajdonosaival.

És természetesen ismét felajánlkozott Lothar Matthäus, akinek a neve gyakorlatilag mindig felmerül, amikor megüresedik egy trénerposzt Németországban.

Európa trónján

Hitzfeld másodszor hagyja ott a Bayernt: 1998 és 2004 között már ült egyszer a kispadon, és ez idő alatt négy bajnokságot és egy kupát nyert a csapattal. 2001-ben a Bajnokok Ligájában is a csúcsra ért, és a Világkupát is elhódította.

Tavaly februárban Felix Magathot váltotta, de a München lemaradt a BL-selejtezőt érő helyekről. A nyáron 70 millió euróból megerősített alakulat, ősszel ugyan egyetlen egy tétmeccsen kapott csak ki, de a pályán mutatott produkció sokszor csalódást okozott a vezetőségnek, akik hangot is adtak elégedetlenségüknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik