Élet-Stílus

Kikapott a MU, varázslat Londonban

A bajnoki címvédő Manchester United elszenvedte harmadik a vereséget az idei szezonban, és ezzel elveszítette az első helyét a tabellán, mert az Arsenal idegenben 4-1-re legyőzte az Evertont. A Tottenham egy elképesztő mérkőzésen verte 6-4-re a Reading együttesét.

Fantasztikus mérkőzésekkel búcsúztatták el a 2007-es évet a Premier League 20. fordulójának szombaton pályára lépő csapatai. A hét délutáni mérkőzés közül is kiemelkedett az előzetesek alapján nem túl acélosnak ígérkező Tottenham-Reading összecsapás, mivel mind két együttes a védekezéssel mit sem törődve szórta a gólokat.

Tíz gól a White Hart Lane-en

A meccset Berbatov góljával a Hotspur kezdte jobban a White Hart Lane-en, de a vendégek negyedóra elteltével egalizáltak, és az eredmény a szünetig nem is változott. A fordulás után aztán felgyorsultak az események: a Reading a 61. percben kihasználva Paul Robinson hibáját megszerezte a vezetést, de a bolgárnak erre is volt válasza nem sokkal később. Az igazi varázslat a 27. percben kezdődött 2-2-es állásnál. A Reading kétszer is előnybe került, de a hazai csapat gyakorlatilag mind a két alkalommal rögtön a középkezdés után egalizált, sőt 5-4-nél már nekik állt a meccs – öt gól esett tíz percen belül. A hajrában aztán Berbatov belőtte a negyedik gólját is a Readingnek, végleg térdre kényszerítve a bátran küzdő, de a védekezésről elfeledkező kiscsapatot.


Kikapott a MU, varázslat Londonban 1

A 20. forduló hõse: Dimitar Berbatov (skysports.com)


A forduló legnagyobb meglepetését azonban nem a Tottenham okozta, hanem a West Ham United. Az elmúlt szezonban egyetlen csapatként WHU verte meg oda-vissza, azaz idegenben és otthon is a Manchester Unitedet. A címvédő és listavezető sztárcsapat szeretett volna revansot venni, de Sir Alex Ferguson legényei ismét belefutottak egy pofonba.

Az elmúlt szezon hajrájában gyakorlatilag Carlos Tevez egy maga mentette meg a WHU-t a kieséstől, nem csoda, hogy a nyáron az MU-hoz igazoló argentint vastaps köszöntötte az Upton Parkban. A vendéglátók meglepően bátran kezdtek, és mezőnyben már az első félidőben felvették a versenyt a listavezetővel. A focit azonban gólra játsszák, és ebben a szünetig a MU volt jobb: egy bal oldalról érkező Giggs-beadást Ronaldo 8 méterről könnyedén a hálóba bólintott.

Csalódást okozott a címvédő

A fordulás után az addig is álmosan futballozó MU-sztárok még kevesebbet mutattak, de még így is behúzhatták volna a meccset, ha Ronaldo nem lő csúnyán mellé egy büntetőt. Az elhibázott tizenegyes megbosszulta magát: egy szöglet után Rio öccse, Anton Ferdinand fejelt Kuszczak kapujába, majd egy jobb oldali szabadrúgást követően Upson, szintén fejjel volt eredményes, kialakítva ezzel a 2-1-es végeredményt.


Kikapott a MU, varázslat Londonban 2

Kuszczak hiába nyújtózkodik (MTI/AP)


A bajnoki címről álmodozó Chelsea egy hajrában szerzett Kalou-találattal győzte le hazai pályán a Newcastle-t. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy az elefántcsontparti támadó óriási lesen volt a gólja előtt.

Helycsere az élen

Szombat délután utolsóként az Everton és az Arsenal csapott össze. Az Ágyúsok egy győzelemmel visszavehették a vezetést a tabellán, és be is húzták némi szerencsével a három pontot. Arsene Wenger csapata hamar hátrányba került, és akárcsak a Portsmouth ellen ismét gyengén futballozott.

Az evertoni védelem azonban az Ágyúsok segítségére sietett, és Eduardo da Silva ki is használta mind a két lehetőséget, és a szünet után megfordította a mérkőzést.

A hajrára felforrtak a pályán az indulatok, előbb Bendtner kapta meg a második sárgáját, majd Arteta mehetett idő előtt zuhanyozni könyöklésért. Az Arsenal győzelme azonban nem forgott veszélyben, mert Adebayor és Rosicky az utolsó percekben betalált. A londoniak a sikerükkel ismét az élre álltak, és két ponttal vezetnek a címvédő MU előtt.

Premier League, 20. forduló:
Birmingham City-Fulham 1-1
Gól:
Larsson (55.), illetve Bocanegra (8.)
Piros lap: Bouazza (79., Fulham)

Chelsea-Newcastle United 2-1
Gól:
Essien (29.), Kalou (87.), illetve Butt (56.)

Portsmouth-Middlesbrough 0-1
Gól:
Sanli (20.)

Sunderland-Bolton Wanderers 3-1
Gól:
Richardson (13.), Jones (32.), Murphy (90.), illetve Diouf (41.)

Tottenham Hotspur-Reading 6-4
Gól:
Berbatov (7., 63., 73., 83.) Malbranque (76.) Defoe (79.), illetve Cisse (16.) Ingimarsson (53.) Kitson (69., 74.)

West Ham United-Manchester United 2-1
Gól:
A. Ferdinand (77.) Upson (82.), illetve C. Ronaldo (14.)

Wigan Athletic-Aston Villa 1-2
Gól:
Bramble (28.), illetve Davies (55.) Agbonlahor (70.)

Everton-Arsenal 1-4
Gól:
Yakubu (19.), illetve Da Silva (47., 58), Adebayor (79.), Rosicky (93.)
Piros lap: Arteta (84.) illetve Bendtner (74.)

Vasárnap:
Derby County-Blackburn Rovers 14:30 ó
Manchester City-FC Liverpool 17

Ajánlott videó

Olvasói sztorik