Élet-Stílus

Elengedik az Ágyúsok Lehmannt

A német válogatott első számú kapusa eligazolhat az Arsenaltól, ha megfelelő ajánlatot kap a klub. Jens Lehmann ősszel alig védett, a londoniak kapuját az esetek túlnyomó részében a spanyol Manuel Almunia őrizte.

Arsene Wenger ugyan szeretné, ha a veterán portás az egyesületnél maradna, de egy interjúban elmondta, hogy nem akarják mindenképpen megtartani. „Már januárban elmehet, ha komoly kérője akad” – mondta az Ágyúsok francia trénere, majd hozzátette, hogy hivatalosan még senki nem kereste őket az ügyben.

„Természetesen mindenkivel leülünk tárgyalni, de úgy gondolom, hogy először neki kellene eldöntenie, hogy marad vagy távozik” – nyilatkozta Wenger, majd hozzátette: „Én személy szerint örülnék, ha az előbbit választaná.”

Angol lapjelentések szerint a Borussia Dortmund szívesen visszacsábítaná a Bundesligába a német válogatott első számú kapusát. A London Evening Standard úgy tudja, hogy a német együttes ügyvezetője és a sportigazgatója, Hans Joachim Watzke illetve Michael Zorc már Londonban tárgyal.

Lehmann 2003-ban csatlakozott az Arsenalhoz, azt megelőzően is Dortmundban játszott. A londoni együttessel 2004-ben megnyerte a bajnokságot, egy évvel később pedig az FA-kupát. A 2006-os BL-fináléban ő védte az Ágyúsok kapuját, igaz nem sokáig, mert már az első félidőben kiállították a Barcelona ellen.

Az egyesületében nem, de a Nationalelfben megkérdőjelezhetetlen a helye. Joachim Löw azonban jelezte, hogy olyan játékosokkal szeretne a 2008-as Eb-re utazni, akik rendszeresen szerepelnek. Lehmann idén csak két bajnokin védte az Arsenal kapuját, a spanyol Almunia megelőzte a házon belüli rangsorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik