Élet-Stílus

BL: csúcsmeccsek a nyolcaddöntőben

Több csúcstalálkozó is szerepel a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének programjában. A Liverpool az Interrel, az Arsenal az AC Milannal, a Lyon a Manchester Uniteddel, az AS Roma pedig a Reallal az csap össze a nyolc közé kerülésért.

Kapcsolódó linkek


bajnokokligaja.lap.hu
sport.lap.hu

A BL nyolcaddöntőjének párosításait „irányított sorsolással” készítették el az európai szövetség (UEFA) nyoni bázisán.

Az azonos nemzetiségű, illetve az ugyanabban a csoportban szereplő csapatok ugyanis nem kerülhettek össze a legjobb tizenhat között, továbbá: a csoportelsők a második helyen továbbjutottak közül kaptak ellenfelet.

Az angol bajnok, jelenleg a bajnokságban második Manchester United például a lehetséges ellenfelek legjobbikát, a zsinórban hatszoros francia bajnok, nem mellékesen: a BL-nyolcadöntőt sorozatban ötödik alkalommal megélő Lyont kapta. „Remélhetőleg teljes csapattal tudunk kiállni a franciák ellen, minden játékosom renben lesz addigra. A Lyon a legerősebb azok közül, akit kaphattunk volna, de úgy gondolom, jó esélyünk van a továbbjutásra – nyilatkozta Sir Alex Ferguson, a MU menedzsere. Már ez a párharc is parázs csatát ígér, ugyanakkor további három rangadó is szerepel a programban.


BL: csúcsmeccsek a nyolcaddöntőben 1

A lényeg a képen (AP)


Ezek közül is kiemelkedik a címvédő AC Milan és az angol éllovas Arsenal csatája. Mind a két csapat magabiztosan, egy vereséggel zárta a csoportkört – az olaszok az első, az angolok a második helyen masíroztak tovább. „Nem kaphattuk volna ennél klasszabb ellenfelet, biztos vagyok benne, hogy a szurkolók már most jegyet akarnak venni a londoni meccsre. Nagy csata várható, ugyanakkor nem tartunk a Milantól, hiszen jó csapatunk van, négy fronton vagyunk még versenyben, és mind a négyet meg is szeretnénk nyerni” – magyarázta Keith Edelman, az Arsenal ügyvezetője. „Várható volt, hogy angol csapatot kapunk. Az Arsenal nagyon erős, ráadásul tele van fiatal, ambiciózus játékossal, mint Cesc Fabregas vagy Robin van Persie” – jegyezte meg az AC Milan igazgatója, Umberto Gandini.

A másik milánói alakulatnak, az Internek is egy angol csapat, jelesül a 2005-ös győztes, tavalyi finalista Liverpool jutott. Az Inter Európa talán legjobb formában lévő együttese, a „vörösök” ellen azonban mégsem mehet biztosra. A ‘Pool hihetetlenül fel tud pörögni az „éles” ütközetekre, ennek is köszönhető, hogy sorsdöntő utolsó három csoportmérkőzését 16-1-es gólkülönbséggel zárta. „A múlt a Liverpool mellett szól, de nagyon jó formában vagyunk, s hisszük, hogy meg sem állunk a döntőig” – így Ernesto Paolillo, az Inter egyik vezetője.


BL: csúcsmeccsek a nyolcaddöntőben 2

Alakulnak a rangadók (AP)


Az Inter hazai riválisa, AS Roma egy „nagy vaddal”, a kilencszeres győztes, egyúttal spanyol bajnok és listavazető Real Madriddal találkozik. Az új edző, Bernd Schuster keze alatt egyre erősebbé váló királyiak tűnnek valamivel esélyesebbnek, de a Bajnokok Ligájában idén mutatott forma alapján indokolatlan lenne egyértelmű favoritnak kikiáltani őket. A csoportkört mind a két csapat 11 ponttal zárta. E párharcban külön érdekes lesz Francesco Totti és Robinho csatája. „Az olasz csapatok mindig nehéz ellenfelek, és az AS Roma ellen már csak azért sem lesz könnyű dolgunk, mert van néhány egészen kitűnő játékosa. A Roma kemény dió, de vagyunk annyira erősek, hogy legyőzzük” – így Predrag Mijatovics, a Real klubigazgatója.

A Chelsea – amely a legutóbbi négy kiírásból háromszor ott volt az elődöntőben – az Olimpiakosszal találkozik, a német ezüstérmes Schalke pedig a 2004-es BL-győztes FC Portót kapta ellenfélül. Amíg az előbbi párharcban az angolok számítanak esélyesnek, addig a Schalke és a Porto közül bármelyik továbbjuthat. Az UEFA-kupa utóbbi két kiírásának bajnoka, a Sevilla a Fenerbahcével meccsel, s nagy meglepetés lenne, ha nem az andalúz együttes menne tovább. És szintén szenzáció lenne, ha a Barcelona nem bírna el a masszív, ám lényegesen gyengébb játékerőt képviselő Celtic gárdájával.

Az első mérkőzéseket február 19-én és 20-án, míg a visszavágókat – a csoportelsők otthonában – március 4-én és 5-én rendezik.

Nem fogunk unatkozni, az biztos.

A nyolcaddöntő párosításai:
Celtic (skót)-Barcelona (spanyol)
Lyon (francia)-Manchester United (angol)
Schalke 04 (német)-FC Porto (portugál)
Liverpool (angol)-Internazionale (olasz)
AS Roma (olasz)-Real Madrid (spanyol)
Arsenal (angol)-AC Milan (olasz)
Olimpiakosz (görög)-Chelsea (angol)
Fenerbahce (török)-Sevilla (spanyol)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik