Élet-Stílus

Albert Stadionnak hívják az FTC-pályát

Péntektől már Albert Flórián Stadionnak hívják a jelenleg a másodosztályban szereplő Ferencváros pályáját, amelyet eddig csak Üllői úti arénaként emlegetett a közvélemény.

Kapcsolódó linkek

ftc.lap.hu
sport.lap.hu


A névváltoztatásról a klub elnöksége döntött. A péntek délben, a Springer-szobor tövében megtartott keresztelőn részt vettek a névadó Albert Flórián egykori játékostársai, s persze a jelenlegi együttesből is többen tiszteletüket tették, például Csank János vezetőedző, illetve Lipcsei Péter csapatkapitány, és jelen volt a kerület első embere, Gegesy Ferenc is.

Az ünnepségen beszédet mondott Sipos Jenő, az FTC elnökségi tagja és László atya.


Albert Stadionnak hívják az FTC-pályát 1

Albert Flóriánt ünnepelték (MTI)


Albert Flórián 1941. szeptember 15-én Hercegszántón született, pályafutása alatt végig, 1958–1974-ig a Ferencváros játékosa volt. A zöld-fehérekkel négyszeres bajnok, háromszoros gólkirály, tagja volt az 1965-ben VVK-győztes csapatnak, majd két évvel később, 1967-ben – eddig egyedüli magyar játékosként – elnyerte a legjobb európai labdarúgónak járó Aranylabdát. A ferencvárosi együttesben összesen 357 mérkőzésen szerepelt a nagycsapatban és ezeken 383 gólt szerzett. A válogatottban pedig 75 fellépésen 32 találatig jutott. Többször is szerepelt a világ- és az Európa-válogatottban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik