Élet-Stílus

Henry játszhat a Real ellen

A Barcelona francia csatára a legfrissebb hírek szerint mégiscsak pályára léphet vasárnap, a Real Madrid elleni bajnoki rangadón. Lionel Messi szerepléséről viszont biztosan le kell mondania a katalánok holland edzőjének.

Vasárnap igazi szuperrangadóra kerül sor a spanyol élvonalbeli labdarúgó bajnokságban: a koraesti órákban a Barcelona a Nou Campban fogadja a címvédő és jelenlegi listavezető Real Madridot. A királyi gárda jelenleg négy ponttal vezeti a tabellát a katalánok előtt, és egy győzelemmel jelentős előnyre tehetne szert. Barca-siker esetén azonban újra teljesen nyitott lenne a spanyol bajnokság.

A két csapat közül a házigazdák várják nehezebb helyzetből az El Clasicónt, hiszen a csapat kulcsembere, és az idei szezonban a legjobbja, Lionel Messi biztosan nem léphet pályára. A fiatal argentin a szombati, Valencia elleni fellépésen, röviddel a szünet előtt súlyos sérülést szenvedett: a bal combjában beszakadt az izom.

Messi öt hétig harcképtelen lesz, amit azért is tragikusan fognak fel a katalánok szurkolói, mert a legutóbbi „El Classicón”, március 10-én éppen Messi mentette meg a katalán sztárcsapatot: a Barca a 20 éves argentin mesterhármasával hozta 3-3-ra a rangadót a Camp Nouban.

Frank Rijkaard viszont számíthat Thierry Henry-ra, akinek a hetekben kiújult egy rendszeresen visszatérő, még az Arsenal színeiben összeszedett hátsérülése. A francia világbajnok azonban felépült, és csütörtökön már a társakkal együtt készült a derbire. Ronaldinho is bevethető állapotban várja a sorsát, egyelőre nem tudni, hogy Rijkaard a kezdőben, vagy csak a kispadon számít a brazil zsenire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik