Élet-Stílus

UEFA: bajba kerülhet a Bayern

Szerdán és csütörtökön az utolsó csoportkört játsszák az UEFA-kupában. A „magyaros” csapatok közül szerdán az Anderlecht a Getaféhez látogat, és már egy döntetlen is elég lenne a továbbjutáshoz. Sáfár és az Austria Wien már biztos kieső, Tőzsérék csütörtökön csatlakozhatnak a következő kör mezőnyéhez.

Az E csoportban várható a legkevesebb izgalom, hiszen már mind a három továbbjutást érő hely elkelt. Már csak az a tét, hogy a Szpartak Moszkva (7 pont), FC Zürich (6) vagy a Bayer Leverkusen (6) szerzi meg az első helyet. Az oroszok vannak a legkönnyebb helyzetben, hiszen a tök utolsó, és pont nélkül szerénykedő Toulouse-hoz látogatnak. A két üldöző Svájcban randevúzik.

A F jelű csoportban már sokkal érdekesebb a helyzet, hiszen a sorozat legnagyobb esélyesének kikiáltott Bayern München győzelmi kényszerben lép pályára. A bajorok a parádés szezonkezdés után visszaestek, és jelenleg öt ponttal csak a harmadik helyen állnak. Ottmar Hitzfeld csapata szerda este hazai pályán fogadja a szintén ötpontos Arisz Szalonikit, és egy győzelemmel akár a csoportelsőséget is bebiztosíthatja, de egy vereség a kiesésüket jelentené.

Juhászéknak a döntetlen is elég

A csoportban jelenleg élen álló Bolton Wanderers szabadnapos. Az angolokkal is megeshet az a csúfság, hogy az utolsó játéknapon lecsúsznak a továbbjutást érő helyekről, de ehhez az is kell, hogy a Braga Portugáliában megverje a Crvena zvezdát.


UEFA: bajba kerülhet a Bayern 1

Riberyék egy gyõzelemmel csoportelsõk, de ki is eshetnek (imago)


A Boltonhoz hasonlóan a Tottenham Hotspur is lejátszotta már mind a négy csoportmeccsét, de a Wanderersszel ellentétben a londoniaknak nincs miért aggódniuk. A két másik továbbjutást érő helyen jelenleg a Getafe és az Anderlecht áll, és ez a két csapat Spanyolországban találkozik szerda este. A döntetlen mind a spanyol és a belga együttes továbblépését eredményezné.

32 között a Debrecen-verő svédek

Mind a két gárda alaposan elrontotta a hétvégi főpróbát: Bernd Schuster egykori klubja hazai pályán kapott ki 1-3-ra a Villarealtól, az Anderlecht pedig a Brugge ellen szenvedett vereséget. A Hapoel Tel Aviv szurkolói a Getafe győzelmében bíznak, ebben az esetben ugyanis az Aalborg legyőzésével ők kerülnének a következő körbe.

A H csoportot a szerdai eredményektől függetlenül már megnyerte a Girondins Bordeaux. A franciák az Evertonhoz (A csoport), a Hamburghoz (D) és a Panathinaikoshoz (B) hasonlóan mind a három eddigi meccsükön győztek. Biztosan ott lesz a Bordeaux mellett a 32 között a Debrecen-verő Helsingborg is, az utolsó kiadó helyre a Galatasaray és a Panioniosz pályázik.

—-Szerdai program—-

UEFA Kupa, csoportkör, 5. (utolsó) forduló
E csoport:
FC Zürich (svájci)-Bayer Leverkusen (német) 20:45 ó
Toulouse (francia)-Szpartak Moszkva (orosz) 20:45 ó

Szabadnapos: Sparta Praha (cseh)

Az állás:
1. (és már továbbjutott) Szpartak Moszkva 7 pont/3 mérkőzés
2. (és már továbbjutott) FC Zürich 6/3 (4-2)
3. (és már továbbjutott) Bayer Leverkusen 6/3 (3-2)
4. Sparta Praha 4/4
5. Toulouse 0/3

F csoport:
Braga (portugál)-Crvena zvezda (szerb) 20:45 ó
Bayern München (német)-Arisz Szaloniki (görög) 20:45 ó

Szabadnapos: Bolton Wanderers (angol)

Az állás:
1. Bolton Wanderers 6 pont/4 mérkőzés
2. Arisz 5/3 (5-2)
3. Bayern München 5/3 (6-5)
4. Braga 3/3
5. Crvena zvezda 0/3

G csoport:
Getafe (spanyol)-RSC Anderlecht (belga) 20:45 ó
Hapoel Tel-Aviv (izraeli)-Aalborg (dán) 20:45 ó

Szabadnapos: Tottenham Hotspur (angol)

Az állás:
1. (és már továbbjutott) Tottenham Hotspur 7 pont/4 mérkőzés
2. Getafe 6/3
3. RSC Anderlecht 5/3
4. Hapoel Tel Aviv 3/3
5. Aalborg 1/3

H csoport:
Panioniosz (görög)-Girondins Bordeaux (francia) 20:45 ó
Galatasaray (török)-Austria Wien (osztrák) 20:45 ó

Szabadnapos: Helsingborg (svéd)

Az állás:
1. (és már továbbjutott) Girondins Bordeaux 9/3
2. (már továbbjutott) Helsingborg 7/4
3. Panioniosz 4/3
4. Galatasaray 3/3
5. Austria Wien 0/3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik