Élet-Stílus

Koeman megválna Canizarestől

Kitette a Valencia keretéből Santiago Canizarest és David Albeidát a spanyol együttes trénere. A két korábbi alapember napjai meg vannak számlálva a klubnál, feltehetően már a januári átigazolási időszakban új egyesület után néznek.

Az október végén kinevezett Ronald Koeman gyökeres változásokat tervez az egyesületnél. Első lépésként kitette a keretből a valenciai szurkolók egyik kedvencét, a kilenc éve az együttes kapuját védő Canizarest. A 38 éves portás az őszi szezon hátralévő két bajnokiján Albeidához hasonlóan még csak a kispadra sem ülhet le.

„Közöltem a két érintettel a döntésemet, de az indítékaimat nem szeretném a nyilvánosság elé tárni” – nyilatkozta Koeman, majd hozzátette: „A két idei hátralévő meccsen biztosan nem játszanak, aztán majd meglátjuk, hogy alakul a sorsuk. Nehéz döntés volt, de az egyesület érdekeit kell a szem előtt tartani.”

A holland szakember sokkolta a Valencia többi játékosát, a Marca szerint temetői hangulat uralkodott a San Sebastian elleni kupamérkőzésre utazó keretben. Koeman azonban kiállt a döntése mellett, és újságírói kérdésre elmondta, hogy nem tartja túl drasztikusnak a két veterán mellőzését. „Miről beszélnek? Nem öltem meg senkit” – mondta újságíróknak a tréner.

A szakember fiatalabb játékosokat szeretne beépíteni a tabella hetedik helyén szerénykedő csapatba, amely a BL csoportkörében szégyenszemre csak a negyedik helyen végzett, és ezzel még az UEFA-kupáról is lemaradt. Spanyol híradások szerint Ruben Baraja és Miguel Angulo a következő két kiszemelt a listáján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik