Élet-Stílus

Giampaolo harmadszor lett a Cagliari edzője

Lemondott Nedo Sonetti, az olasz labdarúgó-bajnokságban sereghajtó Cagliari vezetőedzője, így Marco Giampaolo harmadszor is leülhet a szardíniai együttes kispadjára.

Kapcsolódó linkek

olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu


Nedo Sonetti azok után hozta meg döntését, hogy a Cagliari az utolsó öt találkozóján – amióta ő dirigálta a gárdát – négy alkalommal szenvedett vereséget, egyszer pedig döntetlent játszott. Sonetti a lemondását külön nem indokolta. A távozó szakembernek már az utódja is megvan, a csapat vezetői ugyanis visszahívták Marco Giampaolót.

A frissen kinevezett 40 éves szakembernek ez már a harmadik megbízatása a gyengélkedő kiscsapat élén, hiszen tavaly augusztustól decemberig, illetve idén februártól novemberig is ő dirigálta a gárdát. Érdekes, hogy Sonetti szintén háromszor állt a Cagliari élén, a 2001/2002-es és 2005/2006-os szezonban, illetve most ősszel irányította a szárdokat.

A Cagliari jelenleg sereghajtó a Serie A-ban, négy pont a hátránya a 17., bennmaradást érő helyen tanyázó Livornóval szemben. Ráadásul nincs jó formában: az utolsó három meccsét elbukta, és legutóbb szeptember végén, a Siena csapata ellen tudott nyerni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik