Élet-Stílus

Serie A: szökik az Inter

Az Inter kihasználta az üldöző AS Roma botlását. Mivel a papírformának megfelelően legyőzte a sereghajtó Cagliarit, növelte az előnyét, immáron hét ponttal vezeti a tabellát.

Kapcsolódó linkek


olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Az AS Roma torinói botlása után az éllovas Inter vasárnap este abban a tudatban lépett pályára Szardínia szigetén, hogy ha nyer, hét pontra növeli előnyét „farkasokkal” szemben.

Nos, a milánóiak az eltiltott Ibrahimovic nélkül sem is hibáztak: simán hozták a „kötelező” győzelmet a sereghajtó Cagliari ellen.

Noha a szárdoknak is akadtak helyzeteik az első félidőben, az Inter fölényben játszott, és a szünet után már szinte egy kapuzott.


Serie A: szökik az Inter 1

Nem hibázott az Inter (Getty)


Az 57. percben a vezetést is megszerezte, midőn Cruz 16 méterről, estében lőtt a jobb alsó sarokba. Ezt követően már csak a különbség volt kérdéses. A helyzetei közül azonban már csak egyet tudott gólra váltani a vendégcsapat: egy szöglet után Cordoba fejesét ugyan még védte a hazaiak kapusa, Suazo azonban néhány lépésről a hálóba pofozta a kipattanót. Az Inter 16 forduló után hét ponttal vezeti a bajnokságot, a jövő héten az AC Milannal játszik városi rangadót.

„A derbi mindig különleges mérkőzés. Azon semmit sem ér majd, hogy vezetjük a tabellát, mint ahogy az AC Milan klubvilágbajnoki címe is mellékes. Jó meccs lesz” – harangozta be a december 23-i partit Cruz, az Inter támadója, aki kilenc gólnál jár a Serie A-ban.

Serie A, 16. forduló:
Cagliari-Internazionale 0-2 (0-0)
Gól:
Cruz (57.), Suazo (79.)

Korábbi eredmények:
Atalanta-Palermo 1-3
Empoli-Genoa 1-1
Parma-Reggina 3-0
Sampdoria-Fiorentina 2-2
Siena-Napoli 1-1
Torino-AS Roma 0-0
Lazio-Juventus 2-3
Catania-Udinese 2-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik