Élet-Stílus

Serie A: ismét botlott a Roma

Az AS Roma és a Fiorentina döntetlent játszott idegenben az olasz labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában. Tottiék annál a Torinónál hagytak pontokat, amely csapatot egy hete lefocizta a pályáról az Internazionale.

Már a Serie A rajtja előtt is az Internazionalét tartották a bajnokság elsőszámú esélyesének, és talán nem túl nagy kockázat a „félidőhöz” közeledve kijelenteni, hogy idén is ők végeznek az első helyen. A milánói csapat veretlen a bajnokságban, a riválisok pedig sorban botlanak.

Az AS Roma például a 14. helyen szerénykedő Torinóval játszott gólnélküli döntetlent, és a meccs végén még örülhetett az egy pontnak. Egy hete az Inter imponáló játékkal leiskolázta a kiscsapatot, amely sorozatban dolgozta ki, majd hagyta ki a helyzeteit. Már az első félidőben több góllal kellett volna vezetnie a hazai csapatnak, akik a fordulás után is jó pár ziccert elpuskáztak.


Serie A: ismét botlott a Roma 1

Manciniék értékes pontokat vesztettek (AP)


Di Michele az üresen tátongó kaput képtelen volt eltalálni, Barone pedig pár méterről az oldalhálót tesztelte. A fővárosiak meglepetésre ritka gyenge napot fogtak ki, és nem tudtak mit kezdeni a hazaiak agresszív taktikájával.

Gólt azonban valamilyen csoda folytán nem kaptak Tottiék, és így sikerült megőrizni veretlenségüket idegenben. Amennyiben az Inter este megveri a Cagliarit, akkor a Roma hét ponttal leszakadhat.

Serie A, 16. forduló:
Atalanta-Palermo 1-3
Gól:
Amauri (62., öngól), illetve Cavani (13.), Langella (35. öngól), Amauri (54.)

Empoli-Genoa 1-1
Gól:
Giovinco (45.), illetve Masiello (86.)

Parma-Reggina 3-0
Gól:
Corradi (26.), Pisanu (49.), Paci (66.)

Sampdoria-Fiorentina 2-2
Gól:
Gastaldello (18.), Cassano (69.), illetve Mutu (39.), Donadel (57.)

Siena-Napoli 1-1
Gól:
Frick (63.), illetve Bogliacino (64.)

Torino-AS Roma 0-0
Piros lap:
Comotto (90., Torino)

Szombati meccs:
SS Lazio-Juventus 2-3
Catania-Udinese 2-0

Később:
Cagliari-Internazionale 20:30 ó

Az Milan–Livorno mérkőzést későbbre halasztották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik