Élet-Stílus

Cseh László újabb aranyérme

Cseh László szombaton 200 pillangón sem talált legyőzőre a debreceni rövidpályás úszó Európa-bajnokságon, így harmadik aranyérmét gyűjtötte be. A harmadik napon továbbá egy-egy ezüst- és bronzérem volt a magyar úszóválogatott termése.

Kapcsolódó linkek


uszas.lap.hu
sport.lap.hu

Cseh harmadik aranyérméhez hatalmas országos csúcsot kellett úsznia 200 méter pillangón, hiszen régi rekordját több mint másfél másodperccel javította meg és így is mindössze hat századdal előzte meg az esélyesebbnek vélt Pawel Korzeniowskit.

„Nehéz volt. Nagyon meg kellett nyomnom a rajtot, az erős kezdés az én fegyverem, amely kellett is a győzelemhez. Jómagam 1:51.99 percet tippeltem, az edzőm azonban jobb jósnak bizonyult: ő telibe találta 1:51.55-ös győztes időmet” – nyilatkozta Cseh László.


Cseh László újabb aranyérme 1

GALÉRIA



Egy ezüst, egy bronz

A magyarok Kőbánya SC klasszisán kívül is jó és eredményes napot zártak, ugyanis Kis Gergő 1500 gyorson másodikként, Mutina Ágnes pedig 400 gyorson harmadikként csapott a célba. Nem mellékesen: Kis fantasztikus nemzeti csúccsal állhatott fel a dobogóra, 12.5 másodperccel múlta felül a korábbi, szintén hozzá fűződő rekordot.

„Az volt a célom, hogy bármilyen színű legyen is, de érmet nyerjek. Amikor láttam, hogy nagyon együtt vagyok Colbertaldóval, összes maradék erőmet bevetettem az utolsó ötven méterre. Meglett az ezüst, ezért dolgoztunk az edzőmmel” – így az ajkai úszó. Mutina pedig így értékelt: „Teljesen meglepődtem az időmön, nem vártam magamtól ennyit, már csak azért sem, mert ez volt életem harmadik nagy versenye rövidpályán. Az éremben csak titkon reménykedtem, de komolyan nem számítottam rá” – nyilatkozta Mutina.

További magyar döntősök

A szombati finálék közül további kettőben volt magyar érdekeltség: a Szepesi Nikolett, Kovács Ágnes, Bordás Beatrix, Verrasztó Evelyn összetételű 4×50 méteres vegyesváltó negyedik, Verrasztó 100 vegyesen hatodik lett. Verrasztó Dávid 1500 gyorson a kilencedik helyen zárt. További szép sikerként lehet elkönyvelni, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kovács Ágnes 100 mellen, míg Kovács Emese 100 pillangón kvalifikálta magát a döntőbe.

Két világcsúcs

A kiemelkedő magyar eredmények mellett két világcsúcs is született szombaton Debrecenben: a horvát Sanja Jovanovic női 50 méter háton 26.50-nel, míg a 4×50 méteres német női vegyesváltó 1:46.67 perccel állított fel új világcsúcsot, s szerezte meg az aranyérmet.

Eredmények.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik