Élet-Stílus

Capello utolsó edzői feladata előtt áll

Fabio Capello, az angolok új kapitánya kinevezését követően elmondta, mostani megbízatása után nyugdíjba vonul. S azt is elismerte: nagyon nehéz munka vár rá a szigetországban.

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

„Az angol szövetségi kapitányi poszt az edzői pályafutásom megkoronázása. Természetesen szépen szeretném befejezni a karrierem” – nyilatkozta kinevezése után Capello az olasz RAI televíziós csatornának, hozzátéve, hogy az angliai megbízatása végén nyugdíjba vonul.

A 61 esztendős olasz szakvezető pénteken négy és fél évre írt alá, szerződése a 2010-es vb végéig szól, s évi hatmillió fontot (2,2 milliárd forintot) keres majd kapitányként.

„Ez a mostani természetesen másfajta kihívás, másfelől bonyolultabb is, mint amilyennel klubedzőként szembesültem. Nagyon jól akarunk szerepelni, és muszáj is, hiszen hatalmas az elvárás velünk szemben. De én optimista vagyok, úgy gondolom, meg tudjuk valósítani a céljainkat” – jegyezte meg a legutóbb a Realnál dolgozó edző, aki több neves jelölt, Jose Mourinho, Marcello Lippi és Jürgen Klinsmann közül került ki győztesen.

„Már az is megtiszteltetés, hogy szerepelhettem ezen a listán” – mondta az új angol kapitány. Capello arra a kérdésre, miszerint innentől kezdve a világbajnok Olaszország retteghet-e Angliától, így felelt: „Igen, mert versenytársak leszünk, s mindig, mindenhol a maximumot akarjuk majd nyújtani és a győzelemre hajtunk.”

A jövő évi Európa-bajnokságról szégyenszemre lemaradó angolok a 2010-es vb selejtezői során Horvátországgal, Ukrajnával, Fehéroroszországgal, Kazahsztánnal és Andorrával szemben harcolhatják ki a továbbjutást, amit mindenki elvár Angliában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik