Élet-Stílus

Anglia: a brit edzők máris fújnak Capellóra

Bár a hivatalos bejelentésre még nem került sor, már csaknem biztos, hogy az olasz Fabio Capello veszi át az angol labdarúgó-válogatott irányítását. A 61 esztendős tréner kinevezésének azonban néhány élvonalbeli szakvezető cseppet sem örül.

Kapcsolódó linkek

angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu


Bár néhány kérdés tisztázása még hátravan, nem lehet akadálya az olasz szakvezető kinevezésének – értesült a BBC weboldala, amely arról is beszámolt, hogy Stuart Pearce, a Manchester City ex-menedzsere is helyet kap a szakmai stábban. Fabio Capello – akinek alkalmazására az angol szövetség (FA) elnöksége is már rábólintott – vélhetően négy és fél évre szóló szerződést köt, és évente hatmillió fontot vehet fel a szolgálataiért.

A legfrissebb hírek szerint a hivatalos bejelentésre hétfőn kerülhet sor.

A Premier League-ben dolgozó menedzsereket megosztja Capello alkalmazása, amíg Sir Alex Ferguson (MU) és Arsene Wenger (Arsenal) jó választásnak tartja az olasz trénert, addig Gareth Southgate, Steve Coppell és Mark Hughes a nemtetszésének adott hangot – valamennyien angol edzőt látnának szívesen a nemzeti csapat élén.

Angolt a kispadra!

„Amikor Sven-Göran Eriksson regnálása alatt a válogatottban játszottam, nem volt ellenvetésem a külföldi kapitány ellen, ám mára megváltozott a véleményem. Most már úgy gondolom, csak egy angol irányíthatja a válogatottat” – magyarázta a Middlesbrough élén dolgozó Southgate. „Szomorú vagyok…” – indított a Reading szakvezetője, Coppell. „Büszke angol emberként és edzőként természetesen egy angolt szeretnék a kispadon látni. A jelöltek közül Capello a legjobb, nem vitás, és azt kívánom, bárcsak angol lenne, de ő olasz. A kinevezésével pedig olyan helyzetet teremetünk, melyben angol menedzsereknek nagyon nehéz lesz feljutni a csúcsra.”


Anglia: a brit edzők máris fújnak Capellóra 1

Bárcsak angol lenne… (AP)


A Reading „főnökével” a Blackburnt trenírozó Mark Hughes is egyetértett. „Brit szakemberként nagyon csalódott vagyok, mert a ‘nagy lehetőség’ egy külföldi ölébe hullik. Ha a fontos feladatokat idegenekre bízzák, az angol és brit edzők nehéz helyzetbe kerülnek a jövőben” – így a walesi tréner. Persze mondhatjuk, savanyú a szülő.

Capello az angol labdarúgás történetének második külföldi szövetségi kapitánya lesz. Az első a svéd Sven-Göran Eriksson volt, aki 2001 és 2006 között, a vb végéig irányította a „háromoroszlános” együttest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik