Élet-Stílus

Maffiamódszerekkel fenyegetik a színházigazgatót

Hétfőn telefonon megfenyegették a szombathelyi Berzsenyi Színház igazgatóját, és kromofággal leöntötték az autóját. A névtelen fenyegető a színház szerdai premierjét akarta leállítani. A bemutatót megtartják, rendőrségi vizsgálat indult ismeretlen tettes ellen.

A nagy nehézségek árán alakult szombathelyi társulat hétfőn még lelkesen készült Ray Cooney világhírű vígjátékának, a Páratlan párosnak a szerdai premierjére. „Este azonban telefonon megfenyegettek, hogy amennyiben nem állítom le a darab bemutatását, veszélybe kerül a testi épségem” – mondta el a FigyelőNetnek Regős Róbert színházigazgató.


Maffiamódszerekkel fenyegetik a színházigazgatót 1

Le akarják állítani a Páratlan párost



Először azt hitte, hogy az egész egy vicc, valamelyik kollégája szeretné megtréfálni. Később érezte, hogy komolyan kell venni a telefonáló férfit, aki kijelentette, hogy megüti a bokáját, és veszélybe kerül a testi épsége, amennyiben bemutatják a vígjátékot. A próbát ennek ellenére folytatták, de úgy 4-5 óra múlva berohant az egyik színházi dolgozó, mert kiderült, hogy valaki lelocsolta valamilyen maró anyaggal, valószínűleg kromofággal az igazgató autóját. A gépkocsi körbe volt locsolva, tehát nem lehetett véletlen – hangsúlyozta Regős.

Vizsgálat indult

Az igazgató rendőrségi feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, ezt a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense is megerősítette a FigyelőNetnek. Tóth László Zsolt elmondta, hogy a vizsgálat már meg is indult a rongálás miatt. A fenyegetés nem képezte a feljelentés tárgyát.


Maffiamódszerekkel fenyegetik a színházigazgatót 2

Regős Róbert



„Vannak ugyan tippjeink, kinek áll érdekében a színházunk ellehetetlenítése, de ezt bizonyíték hiányában nem árulom egyelőre el” – mondta Regős. Az igazgató elmondása szerint a társulattal egy éve azon fáradoznak, hogy végre működjön színház Szombathelyen. Állami támogatás nélkül, saját erőből sikerült megvalósítaniuk a terveiket.

Nem tántorítja el a fenyegtés a társulatot

„Vélhetően ezzel valakinek az érdekeibe gázoltunk, aki ilyen módon próbálja megsemmisíteni azt, amit eddig csináltunk. A csapattal azonban nem fogunk megfutamodni. Megtettem a feljelentést a rendőrségen, őröket hívtunk a színházba, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy a holnapi bemutató megvalósuljon” – mondta Regős Róbert.

Regős kijelentette, nem tántorítja el a névtelen fenyegetőző a társulatot sem a premiertől, sem az évad további terveitől. Jövőre is az első három hónapban három premierjük lesz. Azt remélik, hogy a közönséget sem riasztja vissza a botrány, és továbbra is telt házzal futnak az előadások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik