Élet-Stílus

Maldini cáfolja korai nyugdíjazását

Paolo Maldini, a BL-győztes AC Milan csapatkapitánya határozottan cáfolta azt az olasz lapértesülést, miszerint a klubvilágbajnokságot követően befejezi a pályafutását.

Kapcsolódó linkek

olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

„Júniusig él a szerződésem, és ezt ki is szeretném tölteni. Jó állapotban vagyok, eszem ágában sincs felrúgni a megállapodást, hogy előrébb hozzam a nyugdíjazásom” – tisztázta a kérdést a veterán védő.

Az olasz lapok – megbízható információkra alapozva – azt írták, hogy a 39 éves játékos azon gondolkodik, hogy térdproblémái miatt a tervezettnél korábban fejezi be karrierjét. Legutóbbi sérüléséből – operációt és hosszú kihagyást követően – nemrég tért vissza.

Paolo Maldini azonban a klubhűség és az elnyűhetetlenség mintapéldánya: 1985 óta, idestova 22 éve játszik az AC Milanban, és a csapattal hét bajnoki címet és egy Olasz Kupát nyert, valamint öt alkalommal hódította el BEK/BL-serleget és kétszer a Világkupát.

A klubvilágbajnoki trófea ugyanakkor még hiányzik a gyűjteményéből. Az AC Milan – az argentin Boca Juniorsszal egyetemben – az elődöntőben csatlakozik a tornához.

A Milan a jövő héten az iráni Sepahan és az új-zélandi Waitakere mérkőzés győztesével csap össze a fináléért. „A klubvilágbajnokság nagy kihívás, a klubomnak és nekem is különösen fontos” – jelezte Maldini, hogy BL-győztes komolyan veszi a Japánban zajló viadalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik