Élet-Stílus

Kézi-vb: Magyarország-Lengyelország élőben

A szövetségi kapitány szerint minden téren javulnia kell a női kézilabda válogatottnak, hogy sikerüljön kiharcolni a nyolc közé jutást. A középdöntőben ehhez először a lengyeleket kellene legyőznie Görbicz Anitáéknak.

Középdöntő, 1. forduló:
II. csoport (Dijon):
Magyarország-Lengyelország 28-26

Korábbi eredmények
Románia-Koreai Köztársaság 31-27
Németország-Spanyolország 30-25

I. csoport (Metz):
Oroszország-Horvátország 30-25
Angola-Franciaország 29-27

60. perc: Meg van a két pont! Kínkeserves mérkőzésen megvertük a lengyeleket. Óriási lépést tett a Németh-csapat a negyeddöntő felé. (28-26)

59. perc: A születésnapját ünneplő Pálinger hihetetlen fontos pillanatban hetest fogott, majd egy óriási ziccert. Emberhátrányban a válogatott. (27-25)

57. perc: Görbicz büntetőből eredményes, de a lengyelek nem adták fel. (27-24)

55. perc: Alig hat perc van már csak hátra, innen nem szabadna elveszíteni a két pontot. (26-23)

50. perc: A kapitány megmondta az FN-nek, hogy kevés az univerzális játékosunk, aki elől és hátul is bevethető. Nem először kapunk a kényszerű cserék miatt gólt. Kirsner válaszol gyorsan a másik oldalon. (26-21)

46. perc: Egyre idegesebb az ellenfél. A mieink egyik legjobbja az eddigi meccseken alulteljesítő Mehlmann. A legjobb továbbra is Pálinger. (23-19)

43. perc: Elkezdett játszani a magyar válogatott: Görbicz kétszer villant, és máris öt góllal elléptünk. (22-17)

40. perc: Emberfórban Görbiczék, Balogh gyönyörű ejtésével két góllal megyünk (18-16)

38. perc: Megint az ellenfélnél az előny, de Szucsánszky beállós gólt szerez. (16-16)

36. perc: A védekezés picit feljavult, és Németh csapata egyenlített. A lengyel kapitány azonnal időt kért. (15-15)

34. perc: Továbbra is kevés az elképzelés a magyar támadásokban, szerencsére Pálinger remekül véd. (14-15)

31. perc: Elkezdődött a második félidő: peches gólt kapunk, három góllal megy az ellenfél. (11-14)

30. perc: Nagyon gyengén sikerült az első félidő. Javulnunk valóban kellene, de sajnos egyelőre ennek nincsen nyoma a spanyol meccshez képest. (11-13)

27. perc: A magyarok csúcsformában ha hússzal nem is, de 8-10 góllal biztos jobbak a lengyeleknél. Sajnos egyelőre borul a papírforma. (11-12)

24. perc: Görbicz két gólt lövetett a társakkal, de Kudlacz a másik oldalon kezd belelendülni. (10-10)

22. perc: Nem játszanak jól a lányok, támadásban, védekezésben is sok a hiba – Pálinger sem védhet mindent. (8-8)

19. perc: Rengeteget szabálytalankodik a magyar csapat. Szinte folyamatosan emberhátrányban játszunk, de így is marad a kétgólos előny. (8-6)

16. perc: Nagyon szép! Tóth átlövésből óriási gólt szerzett. (6-4)

14. perc: Tóth Tímea kettős emberhátrányban lőtt gólt. A lengyelek is nagyon sokat hibáznak, Pálinger pedig kivédi a szemüket. (5-4)

13. perc: Szamoránszky óriási ziccert hibázott, majd Szűcs állíttatta ki magát. A lengyelek ki is használták az emberfórt, ráadásul újabb magyart szórtak ki a játékvezetők. (4-4)

10. perc: Görbicz hetesből könyörtelen. (4-3) Az I. csoportban közben a címvédő és házigazda franciák kikaptak Angolától két góllal.

9. perc: Mehlmann találatával nálunk az előny, de nem sokáig. (3-3)

7. perc: Kovacsisz kapott kétperces kiállítást. Az első lengyel támadás kimaradt. Csak Pálinger kezdett jól Németh csapatában, a kapusunk már büntetőt is fogott. Balogh emberhátrányból volt eredményes. (2-2)

4. perc: A lengyel válogatott szerezte meg a vezetést. A fiatal, de rendkívülien hatékony (11 kísérlet-10 gól) Szamorányszky egyenlített. (1-1)

1. perc: Németh András csapata támadott először, Görbicz lövését fogta a lengyel kapus. A második magyar roham is sikertelen volt, szerencsére Pálinger védéssel kezdett.

A lengyeleket néhány hónapja több mint 20 góllal vertük, igaz akkor a B csapatot. Most is mindenképpen győzni kellene, hiszen az ellenfél az egyik leggyengébb a középdöntőbeli csoportban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik