Élet-Stílus

Díjazták a szerelmes vécésnénit

Az orosz Vécérománc kapta a fődíjat a budapesti Anilogue filmfesztiválon – közölte Köllő Killa, az esemény sajtóreferense. Nézze meg a díjnyertes filmet!

Az 5. Anilogue (volt AniFest) Nemzetközi Animációs Fesztivál zsűrijének indoklása szerint Konstantin Bronzit filmjének „érzékeny humora és kifinomult rajzai egy erőteljes szerelmi történetet tárnak elénk”. Köllő Killa összegzése szerint a Vécérománc egy vécésnéni titkos szerelmi története mintegy 10 percben.

A háromtagú nemzetközi zsűri – a japán Yamamura Koji, az amerikai Bill Plympton és Riho Unt észt bábfilmrendező – két különdíjat osztott ki. Az egyiket a cseh Michaela Pavlatova nyerte Állatok farsangja című alkotásával, amelyben erotikus fantáziákat animált Camille Saint-Saens zenéjére. A második különdíjat a francia Pierre-Luc Granjon kapta A fehér farkas című animációjáért. A történetben egy kisfiú megszelídít egy hatalmas fehér farkast, akit hamarosan feltálalnak neki vacsorára.





A közönség Jonas Odell filmjét szavazta meg legjobbnak. A Soha úgy, mint legelőször című kisfilmben különböző korokban különböző generációk képviselői mesélik el, milyen volt az első szexuális élményük.

A hétvégén véget ért nemzetközi animációs szemle versenyprogramjában 26 film szerepelt, köztük három magyar alkotás: Pálfi Zsolt filmje, a Jelek, Wonhaz Anna Etűd című animációja, s a Lépcsőház, amely Gál Julianna, Kiss Virág, Korai Zsolt, Lázár Orsolya, Lőrincz Áron, Nagy László, Tóth Balázs és Wonhaz Anna munkája.

A rendezvény az idén Portugáliára irányította a figyelmet, de Kanadától Dél-Koreáig számos ország képviseltette magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik