Élet-Stílus

Sampras Makaón legyőzte Federert

Az amerikai Pete Sampras két vereség után szombaton legyőzte a jelenlegi világelső svájci Roger Federert a két teniszező bemutató körútjának utolsó állomásán, Makaón.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

„Ez az öregfiúé volt” – mondta a 36 éves Sampras a Makaón aratott győzelme után. A jelen és a múlt legjobbjának korábbi két bemutató találkozóját a 26 éves Federer nyerte úgy, hogy játszmát sem veszített.

A szombati meccs első szettjében mind a ketten hozták a saját adogatójátékaikat, így a rövidítés döntött – „Pistol Pete” javára.

A 2002-ben 14 Grand Slam-győzelemmel a háta mögött visszavonult amerikai teniszező a második játszmában 4-4-es állásnál lebrékelte Federet, s a következő gémben ki is szerválta a jelen legjobbját. Sampras és Federer Makaón is bebizonyította, hogy adogatni nagyon tud: mind a két játékos 14-14 ászt ütött. A hálónál viszont Sampras volt jobb, röptéből 14 pontot szerzett, míg a svájci klasszis csak hatot.


Sampras Makaón legyőzte Federert 1

A múlt és a jelen legjobbja (MTI/EPA)



A három állomásból álló bemutató sorozatot a 12 GS-sikernél járó Federer 2-1-re nyerte, így az örökmérleget tekintve 3-1-re áll Sampras ellen. Korábbi egyetlen meccsükön, a 2001-es wimbledoni bajnokság negyedik körében öt szettben verte az akkor még aktív amerikait. Sampras elismerte, Federer nagyszerű játékos, nála is jobb.

„Fénykoromban ugyanúgy legyőzhetetlennek éreztem magam, ahogy most Roger, de ő sokkal inkább uralja a pályát, mint én. Túl fogja szárnyalni a 14 Grand Slam-trófeából álló rekordomat, és akár 18-ig is eljuthat. Roger minden csúcsot meg fog dönteni” – jósolta Sampras.

Bemutató mérkőzés, Makaó:
Sampras (amerikai)-Federer (svájci) 7:6, 6:4

Korábban:
Kuala Lumpur: Federer-Sampras 7:6, 7:6
Szöul: Federer-Sampras 6:4, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik