Élet-Stílus

Vb-selejtező: kifütyülték a brazilokat

Brazília vb-selejtezőn hátrányból fordítva ugyan 2-1-re legyőzte a vendég Uruguayt, ugyanakkor az ötszörös világbajnok teljesítményről mindent elárul, hogy saját közönsége kifütyülte, s szidta a kapitányt és a sztárokat.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

A brazil-labdarúgó válogatott rettenetesen gyenge játékkal rukkolt elő hazai pályán Uruguay ellen. A vendégek legalább az egyik pontot megérdemelték volna, hiszen szinte végig uralták a meccset; veszélyesebben futballoztak, több helyzetet alakítottak ki az esélyesebbnek vélt ellenfelüknél. A brazilok legjobbja a bravúrosan védő Julio Cesar volt.


Vb-selejtező: kifütyülték a brazilokat 1

Ronaldinho csak szenvedett (AP)



Sebastian Abreu fejesgóljával a vendégek szerezték meg a vezetést, ám a brazilok – a játék képe alapján váratlanul – még a szünet előtt egyenlítettek: Luis Fabiano éles szögből lőtt, a labda Fabian Carini lábai között került a kapuba. A győztes gólt is a Sevilla labdarúgója szerezte: a labda szerencsésen került elé, s ő nem hibázott.

Bár nyert, az ötszörös világbajnok teljesítményéről mindent elárul, hogy kifütyülte a saját közönsége. A szitokszóból bőven jutott Dunga kapitánynak, s a népharag a sztárokat is elérte. Amikor a második félidőben Ronaldinhót és Robinhót lecserélték, a Sao Paulo-i közönség ellenük tüntetett… „Nem játszottunk jól, különösen az első félidőben nyújtottunk gyenge teljesítményt. Az eredménnyel elégedett vagyok, mert a nehézségeink ellenére nyerni tudtunk. Biztosan fogunk majd ennél jobban is játszani” – értékelt a lefújást követően Dunga.

Ami a további szerdai találkozókat illeti: az eddig pontnélküli Ecuador hazai pályán simán, 5-1-re verte a perui csapatot, míg Paraguay magabiztosan nyert Chilében, s ezzel élen áll a selejtezősorozatban, Argenítna a második, Brazília a harmadik helyen tanyázik jelenleg.

Vb-selejtező, Dél-Amerika:
Chile-Paraguay 0-3 (0-2)
Gól:
Cabanas (24.), Da Silva (45+3., 57.)

Brazília-Uruguay 2-1 (1-1)
Gól:
Luis Fabiano (44., 65.), ill. Abreu (8.)

Ecuador-Peru 5-1 (3-0)
Gól:
Ayovi (10., 48.), Kaviedes (24.), Edison Mendez (44., 62.), Mendoza (86.)

Keddi eredmények:
Kolumbia-Argentína 2-1
Venezuela-Bolívia 5-3

Állás a 4. forduló után:
1. Paraguay 10
2. Argentína 9
3. Brazília 8 (8-2)
4. Kolumbia 8 (3-1)
5. Venezuela 6
6. Uruguay 4 (8-5)
7. Chile 4 (4-7)
8. Ecuador 3
9. Peru 2
10 Bolívia 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik