Élet-Stílus

Halmosi: mi uraltuk a meccset

A magyar labdarúgó-válogatott balszélsője szerint szerda este nem érdemelt vereséget a csapat a címvédő görögök ellen. A kapitány is büszke a csapatára, amely a véleménye szerint már előrébb járna, ha az ígérgetés helyett hamarabb kezdik a fiatalítást.

„Büszke vagyok a játékosaimra, szinte példa nélküli dolog, hogy az aktuális Európa-bajnok ellen egy csapat kilenc gólhelyzetet tud kialakítani. Úgy gondolom, mindent elmond a mérkőzésről, hogy Fülöp Mártonnak gyakorlatilag patyolattiszta maradt a kapusmeze” – mondta a találkozót követően Várhidi Péter.

Csak Máltát előztük meg

A magyar válogatott a vereséggel a C csoport utolsó előtti, hatodik helyén végzett, egyedül Málta legjobbjait megelőzve – ilyen gyenge szereplésre még nem volt példa –, ám a szakember szerint ennek most nincs jelentősége: „A világbajnoki selejtezők kalapjait ma már a világranglisták alapján állítják össze” – nyilatkozta a tréner.

A szakember ugyanakkor hozzátette, talán a gyenge szereplés elkerülhető lett volna: „Amennyiben néhány évvel ezelőtt valaki meg merte volna lépni a fiatalítást, és nem csak ígérgetnek, akkor ma akár továbbjutó helyen is állhatnánk.”

Az angol másodosztályban szereplő Plymouth Argyle labdarúgója, Halmosi Péter is elégedett volt a csapat szerda esti produkciójával. „Én magam némi szerencsével akár két gólt is lőhettem volna, de tudjuk, hogy ilyen a foci, a görögök egy öngóllal és egy tizenegyessel megvertek minket. Uraltuk a meccset, és ha valaki mást mond, az vak” – mondta a középpályás az FN-nek.

Nincsenek sztárjaink, csapatot kell építeni

„Sikerült megvalósítanunk a tréner elképzeléseit, a helyzeteinket azonban nem tudtuk belőni, és ez sajnos az Európa-bajnoki címvédő ellen megbosszulta magát. Tudunk ennél is jobban játszani, de azt hiszem a szurkolók így is élvezetes és küzdelmes meccset láthattak” – nyilatkozta a Halmosi.

„Elindult valami a válogatottnál, mi domináltunk az Európa-bajnok ellen, és ez, azt hiszem, nem rossz teljesítmény” – fogalmazott a játékos, majd hozzátette, hogy hosszabb távon csak akkor lehet sikeres a válogatott, ha a trénert hagyják dolgozni.

„Csapatot kell építenünk, hiszen nincsenek kiemelkedő sztárjaink, akik egymaguk eldöntenek egy-egy mérkőzést. A csapatépítéshez azonban idő kell. Én már négy kapitány alatt szolgáltam, és az aktuális tréner mindig valami újba vágott bele. Hangsúlyozom, hogy nem az én feladatom a kapitány jövőjéről dönteni, de nem lenne szerencsés, ha ismét szétszednék a csapatot” – mondta az FN-nek a 28 éves futballista.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik