Élet-Stílus

4 százalékkal több turista érkezett hozzánk

Az év első háromnegyed évében közel 31 millió külföldi látogatott Magyarországra, 4 százalékkal több,
mint az előző év azonos időszakában. Hazánk elsősorban az osztrák, szlovák, lengyel és cseh turisták körében népszerű. Továbbra is a főváros és Balaton számít a leglátogatottabb turisztikai régióinknak.

Miközben nőtt a külföldi látogatók száma, 4 milliárd forinttal kevesebbet költöttek hazánkban. Átlagosan 8 százalékkal nőtt az egy napra érkező külföldiek száma, miközben a több napra látogatóké ugyanennyivel csökkent.


Turisztikai céllal legtöbben Ausztriából és Szlovákiából érkeztek. Lengyelországból és Csehországból továbbra is 14–15 százalékkal érkezett több látogató, mint 2006 azonos időszakában. Az Ausztriából érkezők száma egytizedével, a Szlovákiából érkezőké 5 százalékkal nőtt, míg a Nagy-Britanniából érkezők száma 8 százalékkal elmarad a tavalyitól – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felméréséből.

A statisztikai adatok szerint az év első háromnegyed évében a magyarok 13,3 millió alkalommal utaztak külföldre, ami 4 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az egynapos utazásoknál 10 százalékos volt az emelkedés, míg a többnapos utazások esetében 4 százalékos visszaesés volt tapasztalható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik