Élet-Stílus

Vb-selejtező: kikapott Argentína

Az argentin labdarúgó-válogatott elveszítette veretlenségét a 2010-es vb dél-amerikai selejtezősorozatában, Venezuela pedig egy gólzáporos meccsen verte a vendég Bolíviát.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

A háromból három mérkőzést nyerő, s eddig még gólt sem kapó Argentína diadalmenete kedden, Kolumbiában ért véget: a házigazda hátrányból fordítva verte az Albicelestét.

A vereségre magyarázatként szolgálhat, hogy az argentinok a 25. perctől tíz emberrel futballoztak, miután az ellenfelébe dühösen belerúgó Carlos Tevezt – a partjelző beintésére – kiállította a játékvezető.

Ennek ellenére a vendégek szerezték meg a vezetést: Juan Roman Riquelme gyorsan elvégzett szabadrúgása után a Barcelona klasszisa, Lionel Messi három védőt is lerázott, mielőtt a kapuba helyezett. Ezt követően Hugo Ibarra és Riquelme is ígéretes helyzetben hibázott, s mivel az 51. percben Messi lövése is elkerülte a kaput, nem nőtt az argentin előny. Ehelyett egyenlített, majd a győztes gólt is megszerezte a hajrát erővel sokkal jobban bíró hazai csapat.

A 62. percben Ruben Dario Bustos talált be szabadrúgásból (ezt szombaton, Venezuela ellen is megtette), majd a 82. percben Wason Renteria lövése után a csereként beállt Dayro Moreno segítette hálóba a labdát. Érdekes, hogy mind a két gólszerző sárga lapot kapott túlzott gólöröme miatt. Persze volt miért örülni, hiszen Kolumbia megőrizte a veretlenségét, s nyolc ponttal ott toporog a tabella második helyén. Az első Argentína kilenc ponttal.


Vb-selejtező: kikapott Argentína 1

Ruben Dario Bustos szép gólt szerzett szabadrúgásból (AP)



A nap másik mérkőzésén Venezuela hazai pályán 5-3-ra győzte le Bolíviát. 12 perccel a vége előtt egyébként még a vendégek álltak jobban, csakhogy Alejandro Guerra egy védelmi megingást kihasználva egyenlített a 83. percben, majd Giancarlo Maldonado duplázott a hátralévő időben. A 25 éves csatár második gólját úgy szerezte, hogy 30 méterről lőtt a hálóba. Venezuela a negyedik, míg Bolívia a kilecedik, utolsó előtti jelenleg. Dél-Amerikából négy csapat vehet részt automatikusan a világbajnokságon. Az ötödik helyezett a CONCACAF-zóna negyedikjével csap össze a vb-részvételért.

Vb-selejtező, Dél-Amerika:
Kolumbia-Argentína 2-1 (0-1)
Gól:
Bustos (62.), Moreno (82.), ill Messi (37.)
Kiállítva: Tevez (25., Argenítna)

Venezuela-Bolívia 5-3 (2-2)
Gól: Arismendi (20., 40.), Guerra (82.), Maldonado (89., 91.), ill. Martins (19., 78.), Arce (27.)

Szerdán játsszák:
Ecuador-Peru, 22:30

Csütörtökön játsszák:
Brazília-Uruguay, 0:45
Chile-Paraguay, 2:30

Az állás:
1. Argentína 9 pont/4 mérkőzés
2. Kolumbia 8/4
3. Paraguay 7/3
4. Venezuela 6/4
5. Brazília 5/3
6. Uruguay 4/3 (7-3)
7. Chile 4/3 (4-4)
8. Peru 2/3
9. Bolívia 1/4
10. Ecuador 0/3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik