Élet-Stílus

Domenech külön TV-show-t érdemelne

Folyik az adok-kapok az olaszok és a franciák között. A kiváltó ok: az olaszok glasgow-i győztes gólja azt jelentette, hogy a szabadnapos Franciaország is Európa-bajnoki résztvevő.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

Ennek rendje-módja szerint – Angliában még a politikai elit résztvevői is külön köszönetet mondtak az Oroszországot legyűrő, s ezzel az angol sanszokat visszahozó Izraelnek – a francia L’Equipe a „Franciaország megcsókolhatja az olaszok lábát” szalagcímmel jelent meg; ám ez sem hatotta meg az olaszok ostorozását gyakorlatilag a vb-döntő óta fő irányelvként kitűző Raymond Domenechet.

A francia szövetségi kapitány a Hampden Park-i selejtező lefújásakor előbb lányos zavarában kijelentette, hogy semmiképpen sem érzi úgy, hogy köszönettel tartozna a – korábbi kijelentései alapján – „döntetlen-világbajnoknak” titulált olaszoknak, vasárnap viszont, józanul megemésztvén a történteket, előbb elmormolt egy szerény köszönömöt, majd azzal rukkolt elő, hogy amióta magát tudja, ki nem állja a győztes gólt szerző Christian Panuccit.

„Nem szeretem Panuccit, de köszönöm neki” – eddig az elismerés. „Az olaszok eredménye nem érdekel túlságosan, hisz minket az Ukrajna elleni selejtező foglalkozhat. Panucci pedig az összes olyan hibával rendelkezik, ami csak fellelhető a labdarúgás világában. A legnagyobb csaló, akit valaha láttam. Pedig az olaszok között nagy a konkurencia e téren, de egyik sem annyira sunyi mint ő. Időhúzó, mezhúzó, hátulról szabálytalankodó – igazi szélhámos.”

Az egyre többször sértegetett olasz válogatott részéről ugyan Gattuso már szombat este jelezte, hogy a szerinte derekasan küzdő skótok elleni győzelmet egy tény keserítette meg, az, hogy ezzel a világbajnok a vb-döntőst is magával cipelte.

Olaszországban ugyanakkor a lapok fokozódó iróniával kommentálják a „hordó-szónoknak” titulált Domenech minden egyes megnyilvánulását; a Tuttosport újságírója például azon elmélkedett, hogy Domenechnek igazán kijárna már egy kibeszélő-show, akár Olaszországban, hisz anti-sztárként egyre lelkesebb a közönsége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik