Élet-Stílus

Asztalitenisz Pro Tour: Tóth második győzelme

Tóth Krisztina megnyerte első két főtáblás mérkőzését az asztaliteniszezők Pro Tour-sorozatának stockholmi állomásán, így egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy kivívja az automatikus kvalifikációt a jövő évi, pekingi olimpiára.

Kapcsolódó linkek


asztalitenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A hazai szövetség korábban arról tájékoztatott: számításai szerint Tóthnak egy vagy két találkozót kell nyernie a svéd fővárosban ahhoz, hogy a legjobbak között maradjon azon a listán, amelynek első húsz helyezettje szerez ötkarikás indulási jogot.

A stockholmi viadal előtt az ötödik olimpiájára készülő magyar klasszis a 19. volt ebben a rangsorban.

Tóthhoz hasonlóan Póta Georgina is sikerrel vette az első fordulót Stockholmban, a szintén selejtezőből feljutott Lovas Petra ugyanakkor kiesett.

Tóth jelentőset lépett előre, péntek este ugyanis második főtáblás mérkőzését is megnyerte – nagy csatában, az utolsó, mindent eldöntő szettet 11-9-re hozva verte meg a horvát Boros Tamarát, s így nagyon közel került a pekingi olimpiai induláshoz.
“Én számolgattam és úgy tűnik, megvan Tóth Krisztának a kvalifikáció, de nem merném biztosan kijelenteni, mindenképpen meg kell várni a január elején nyilvánosságra kerülő ranglistát. A riválisai most kiestek, de még van egy finnországi verseny, ahol elindulnak. Néhány ponton múlik minden. Persze, ha Kriszta nyer még egy meccset, akkor még nyugodtabbak lehetünk” – összegzett Téglás Péter szövetségi kapitány.

Póta Georginának viszont nem sikerült bekerülnie a legjobb 16 közé, miután kikapott a japán Hirano Szajakától.

Pro Tour verseny, Stockholm

Női egyes, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Tóth-Szorocsinszkaja (ukrán) 4-1
Póta-Fudzsi (japán) 4-1
Hirano (japán)-Lovas 4-0

2. forduló (a 16 közé jutásért):
Tóth-Boros (horvát) 4-3
Hirano (japán)-Póta 4-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik